150 milliót kap a polgármester, aki a lakosok pénzéből aszfaltoztatta le saját utcáját

Idén hamarabb jött a Jézuska Földi Csabáékhoz.

Karácsond nem megy csődbe. 150 milliót kapott a kormánytól” — mondta videós bejelentkezésben a Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, aki ellen jelenleg is nyomozás folyik.

A körzet képviselője azt azonban nem közölte a választókkal, hogy a csődhelyzet miért állt elő. Földi Csabát, Karácsond polgármesterét ugyanis beperelték a település lakói, mert

a csatornázásra szánt pénzt útépítésre költötte — nem is akárhol: a saját utcájában!

Karácsondon korábban háztartásonként 160 ezer forintot kellett befizetni csatornázás céljából, ezzel több évtizedes lemaradást behozva. A beszedett pénzből azonban a polgármester, valamint egyik hozzátartozója, illetve az alpolgármester utcájában burkolták le aszfalttal az utcát.

A polgármester elveszítette a pert, így az önkormányzat kénytelen volt visszautalni a lakók számára a mindösszesen 150 millió forintnyi összeget.

Most azonban a kormány kisegítette a települést, hogy az ne menjen csődbe a kieső összeg miatt. Jelenleg büntetőeljárás is folyik a jogosulatlanul felhasznált pénzek miatt.

A fideszes képviselő, aki ellen csalás alapos gyanúja miatt nyomozás folyik, lobbizott azért, hogy 150 milliós támogatást kapjon az a polgármester, aki ellen szintén nyomozás folyik.

— olvasható az ezalenyeg.hu Heves megyei oldalán. Érdekes, hogy miközben a kormány a járvány elleni védekezésre hivatkozva pénzt von el az önkormányzatoktól, gondolkodás nélkül eleget tett a karácsondi polgármester kérésének.

(ezalenyeg.hu nyomán)

 

Valódi Hírek