Ajándékkrumplit oszt Szijjártó Péter karácsonyra a külügyeseknek

Az ajándékdoboz 1 kiló almát és 10 kiló krumplit tartalmaz.

„Tekintettel arra, hogy ebben a nehéz járványügyi időszakban minden ember számára komoly kihívásokat jelent a mindennapok megszervezése, a minisztérium szeretne a kollégáknak a karácsonyi ünnepek alkalmából egy praktikus ajándékcsomaggal kedveskedni” – olvasható a Népszava birtokába került, a Külgazdasági- és Külügyminisztérium dolgozóinak napokban küldött belső levélben.

A külügyes dolgozók különböző idősávokban vehették át az ajándékdobozt, amely hazai termelőktől származó

7 kg jó minőségű szabolcsi alma válogatást és 10 kg burgonyát tartalmaz.

A Népszava megjegyzi, nehéz megmondani, hogy a pakkal a minisztérium a jó munkát díjazta, vagy éppenséggel az elégedetlenségét fejezte ki dolgozói felé. Az ajándékdobozt habár nehéz beárazni, az értéke feltehetően kb. háromezer forint körül mozoghat, hiszen – mint írják – „nagy mennyiségben, több mázsányit vásárolva a szabolcsi alma kilóját – fajtafüggőn – 150-300 forintért kínálják a kereskedők, vagyis ez egy-kétezer forintos tétel lehet személyenként.”

Míg a burgonya esetében a szerencsi időközi választáson a Fidesz-KDNP száz forintos burgonyával kampányolt, így szintén csak egy ezresnyi értékű lehet a külügyes jutalom.

Ezzel szemben Jakab Pétert októberben rekordmagas, 4,4 millió forintra büntette Kövér László az Orbán Viktornak adott ötkilós krumplis zsákért, ami kilónként már 880 ezer forintba került a Jobbik elnökének.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek