Szijjártó Péter: Itt az ideje, hogy erősebben lépjünk fel Brüsszellel szemben

Bécsben zárta a kétnapos körútját.

Szijjártó Péter csütörtökön és pénteken erőltetett menetben megjárta a Budapest-Hága-Koppenhága-Helsinki-Budapest útvonalat. Körútja során a külgazdasági- és külügyminiszter Hágában Geert Wilderssel találkozott, aki a holland Szabadságpárt vezetője. Koppenhágában a Dán Néppárt elnökével, Morten Messerschmidttel, a finn fővárosban pedig a Finnek Pártja frakcióvezetőjével, Ville Tavioval és Simo Gröönroos pártfőtitkárral tárgyalt.

Mindhárom esetben a migrációról folytatott megbeszéléseket a szélsőjobboldali pártvezetőkkel, majd pénteken arra is jutott ideje, hogy Bécsben további, a bevándorláspolitikát érintő kérdésekről tárgyaljon Norbert Hofer parlamenti alelnökkel, az osztrák Szabadságpárt vezetőjével – derült ki Szijjártó legfrissebb Facebook-bejegyzéséből.

„Ausztria az elmúlt időszakban sokszor kellett, hogy szembesüljön a migráció veszélyes és végzetes következményeivel. Sajnálatos, hogy Brüsszel számára a bécsi terrortámadás sem volt elég ahhoz, hogy változtasson migrációs politikáján” – írta a külügyminiszter.

Hozzátette, az Európai Bizottság migrációs akcióterve, valamint az afrikai, karibi és csendes-óceáni országokkal kötött migrációs megállapodás újabb migrációs hullámok megindulásának veszélyét hozza el.

„Ezért itt az ideje, hogy még erősebben fellépjünk Brüsszel migrációt támogató politikájával szemben” – összegzett Szijjártó Péter.

Ausztria az elmúlt időszakban sokszor kellett, hogy szembesüljön a migráció veszélyes és végzetes következményeivel….

Posted by Szijjártó Péter on Friday, 11 December 2020

 

Valódi Hírek