Tovább nő a koronavírus-fertőzöttek száma, meghalt 160 beteg

A korlátozások ellenére sem csökken a kórházban fekvő betegek száma.

3321 újonnan beazonosított koronavírus-fertőzöttet állapítottak meg az elmúlt 24 órában, derül ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ oldalán. A fertőzöttek jelenlegi száma 259 588 főre emelkedett.

160, jellemzően idős, krónikus beteg meghalt, így a magyarországi halottak száma jelenleg már 6280 fő.

A gyógyultak száma is nőtt az elmúlt 24 órában, jelenleg 76 270 fő tekinthető gyógyultnak.

Kiemelkedően magas az aktív fertőzöttek száma: jelenleg 177 038 személy szervezetében van jelen a vírus. Jelenleg az aktív fertőzöttek mindössze 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. A mai napon 7945 koronavírus-fertőzöttet ápolnak kórházban, közülük 661-en vannak lélegeztetőgépen.

A jelenlegi kijárási tilalom, valamint a további védelmi intézkedések január 11-ig biztosan fennmaradnak.

A karácsonyi időszakra vonatkozó szabályokról december 21-én fog határozni a kormány.

A https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon már lehet jelezni a leendő koronavírus-vakcinára való igényt. A nyugdíjasok levélben kapnak tájékoztatást a regisztráció lehetőségéről, ők a mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetik a koronavírus elleni oltás iránti igényüket.

A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, elsőként majd az egészségügyi dolgozók élhetnek a lehetőséggel.

Alacsony részvétel mellett kevés fertőzöttet azonosítottak a csoportos tesztelés első két körében, amelyeket a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végeztek. Az első körben 181 506 főt teszteltek, közülük 2,44%-nak lett pozitív a mintája.

A második alkalommal 186 143-an teszteltettek, és csupán 1,9%-nak lett pozitív a mintája. A gyorsteszteket a kormányhivatali és járási hivatali dolgozókkal folytatják. Az egészségügyi és szociális dolgozók tesztelése folyamatos, ebben az esetben

az intézmények saját körben szervezik a tesztelést,

ehhez a kormányhivatalok biztosítják a teszteket.

(koronavirus.gov.hu nyomán)

Valódi Hírek