Milliós jutalmat adott magának Balatonalmádi polgármestere, a lakosok felháborodását „jutalom-hiszti”-nek nevezte

Megveregette a jobb kezével a bal vállát.

Bruttó 1. 075. 000 forintos jutalmat ítélt meg magának Kepli Lajos, Balatonalmádi jelenlegi független polgármestere, korábbi jobbikos országgyűlési képviselő.

Az összeget a 2020-ban elvégzett feladatok, valamint „a veszélyhelyzetből fakadó többletteljesítmény elismeréseként” ítélte magának.

Jelenleg a veszélyhelyzetből fakadóan a polgármesterek saját hatáskörben, képviselő-testületi döntések nélkül vezethetik a településeket, emiatt Kepli saját hatáskörben dönthetett jutalmazásáról, anélkül, hogy bárkivel konzultálnia kellett volna. Az erről szóló határozat még nem érhető el a város honlapján.

Érdekesség, hogy a Telex birtokába jutott példány tanúsága szerint nem a polgármester, hanem Kepli nevében Pandur Ferenc alpolgármester írta alá a jutalmazást jóváhagyó dokumentumot. A döntés nagy felzúdulást keltett Balatonalmádi lakosságában, amelyet a polgármester „jutalom-hisztiként” aposztrofált egy balatonalmádiak számára létrehozott csoport(!), az Almádia oldalán.

A csoportban a politikai posztokkal kapcsolatosan a következő kitétel szerepel: „Nincs helye a Fórumon – főleg napi rendszerességgel – olyan posztoknak, amikkel az országos hírportálokon is találkozhatunk.

Ez alól nyilván kivétel az a helyi érdekeltségű esemény, ami országos visszhangot kapott, és nekünk azt „természetesen” külön meg kell vitatnunk. (Remélem, hogy ilyenben csak pozitív hírek kapcsán lesz részünk!) 🙂

Kepli posztjában sunyi, illetve „hátsó szándékoktól sem mentes” képviselőkről és civilekről írt, akik igyekeztek megfúrni a polgármester jutalmát. A településvezető bejegyzésének tanúsága szerint a nettó 713 ezer forintos összegből rögtön az Együtt Egymásért Egyesület számlájára utalt egy meghatározó összeget, amelyből légfertőtlenítő készüléket vásároltak.

Ezután „mindössze” 500.000 forint maradt a polgármester számláján. „ Megnyugtatok mindenkit, ahol három gyermek van, ott minden fillér elkél. ” — írta Kepli a szerény mértékűnek kevésbé mondható jutalomról.

A polgármester posztjában kifejezte, hogy amennyiben a város lakói úgy ítélik meg, hogy „ez az összeg rossz helyre ment„, ő visszautalja a város számlájára. Azt azonban nem fejezte ki, hogy ezt hogyan és mikor tehetik meg a település lakói.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek