50 millióra emelte a kormány az aranyérmes olimpikonok jutalmát

A paralimpikonoknál nem változtak a számok.

35-ről 50 millióra forintra növelte az olimpia aranyérmeseinek állami jutalmát a kormány — ez a keddi Magyar Közlönyből derült ki.

A rendelet értelmében az ezüstéremért nettó 35,7 millió forint (korábban 25 millió forint), a bronzért 28,5 millió (eddig 20 millió forint), a negyedik helyezésért 21,5 millió forint (eddig 15) jár, de még a nyolcadik helyezett is kap 2,8 millió forintot az eddigi 2 millió helyett.

Olimpiai versenyszámban elért világbajnoki vagy Európa-bajnoki címért is több jutalmat adnak ezentúl: a világbajnokok a korábbi 2 millió forint helyett 6,2 milliót, az Európa-bajnokok pedig egymillió helyett 3,7 milliót kapnak.

Az Mfor.hu azt írja, hogy paralimpiai versenyszámok esetében is történt módosítás: önálló jutalmazási listát kapnak a paralimpikonok legjobbjai is. Itt az olimpiai bajnok 17,5 millió forintot kap. Korábban a támogatás összege az olimpiai versenyszám esetén meghatározott összeg 50 százaléka volt, így a megemelt olimpiai bajnoki jutalmak miatt 25 millió forint járna a bajnoknak, de a paralimpikonok esetében maradt a régi táblázat.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek