Koronavírus Sajtóközpont: Álhír, hogy nem lehet választani a COVID-vakcinák között

Kijavították Müller Cecília kijelentéseit.

Mi is megírtuk, hogy az Operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt arról, hogy egyelőre nem lehet megmondani, melyik gyártó ellenszerével kezdik majd meg a koronavírus elleni oltást Magyarországon, de az első negyedévben biztosan megindul tömeges oltás itthon is.

Müller újságírói kérdésre kifejtette azt is,

nem lehet majd a vakcinák közt válogatni,

azt az oltóanyagot lehet majd beadatni, amit a hatóságok jóváhagynak, és amiből rendelkezésre fog állni.

A Koronavírus Sajtóközpont ezzel kapcsolatban egy Már megint álhírt terjeszt a 444 című közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben azt írják, „jelenleg Magyarországon nincs engedélyezett, koronavírus elleni vakcina. Ez egyértelműen azt jelenti, hogy

a magyar emberek nem is tudnak miből választani.

Erről beszélt keddi sajtótájékoztatóján Müller Cecília”.

Változatlanul bízunk abban, hogy jövő tavasszal ott tartunk majd, hogy minden, Magyarország által megrendelt külföldi vakcina rendelkezésre fog állni és akár többféle, a hatóság által is engedélyezett vakcina is lesz nagy mennyiségben, amikből akkor majd akár választani is lehet” – írta a Sajtóközpont.

Közleményükben azt is kiemelik, hogy a kormány 17,5 millió adag külföldi vakcinát kötött le különböző gyártóknál, de azok még nem érkeztek be az országba. Hozzátették, hogy amint a lekötött vakcinák megérkeznek és a hatóság engedélyezi azokat, elkezdődhet az oltás.

(MTI/Nyugati Fény)

Valódi Hírek