Kamala Harris: Amerikában jelenleg éhínséggel nézünk szembe (+videó)

Súlyos gazdasági válságról beszélt a megválasztott alelnök.

Kamala Harris alelnök számolt be az Egyesült Államokban tapasztalható krízishelyzetről.

A kormány új gazdasági munkacsoportjának bemutatásakor arról beszélt, hogy a gazdaságot ismét sínre kell állítani és biztosítani kell, hogy a dolgozó emberek számára működőképes helyzetet tudjanak teremteni.

Felhívásának apropója az, hogy a Covid-19 megbetegedések esetszáma ijesztő mértékben növekszik és a halottak számának növekedése mellett más típusú veszteségekkel is szembe kell néznie az országnak.

Harris elmondta, hogy az országban minden hatodik gyerekes család arról számol be, hogy nem jutnak megfelelő mennyiségű táplálékhoz.

“Jelenleg éhínséggel nézünk szembe Amerikában.

Minden harmadik felnőtt személynek gondot okoz a számláinak kifizetése” – mondta.

Donald Trump kormánya cserben hagyta azokat, akik a koronavírus-járvány hatására elvesztették a munkájukat és azt megelőzően is hónapról-hónapra éltek. Az Egyesült Államokban ez a népesség tetemes része. Ennek következtében becsülik a létminimum alatt élők számát most 50 millió főre az országban.

Trump gazdasági segélye, amit minden rászoruló háztartásnak elküldtek, a járvány második hullámára már rég elfogyott, ezután a kormány már csak a választásokkal volt elfoglalva, a munkanélkülieket viszont – akik most már éheznek – nem vették figyelembe.

Jelenleg még az olyan, gazdagnak számító nagyvárosokban, mint New York vagy Los Angeles is olyan hosszú sorok állnak az ingyenes ételosztásokon, hogy már azelőtt elfogy az élet, mielőtt minden sorban álló embernek jutna. Ilyenkor viszont

már nincs hova menni élelemért, az emberek éheznek.

Harris célként azt fogalmazta meg, hogy a munkásosztály tagjait helyezik az új kormány törekvéseinek középpontjába, amelyet ez a krízis elsősorban érint.

Mindeközben a gazdasági munkacsoportot méltatta, amit kedden mutattak be: ők fogják elvégezni a megfogalmazott célok eléréséhez szükséges munkát.

(AP/Youtube)

(Kiemelt kép: MTI/AP/Carolyn Kaster)

Valódi Hírek