Kovács Zoltán szerint az uniós biztosok direkt kipécézték maguknak Magyarországot és Lengyelországot

Nem mi vagyunk a rosszak, hanem ők bántanak minket.

Nem csak az elmúlt hetekben és hónapokban, de 2015 óta teljesen egyértelmű kettős játszma zajlik Európában – engedett betekintést egyre szűkülő belső világába Kovács Zoltán a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtiktár azt állította: az Európai Unió hétéves költségvetésével és az ehhez hozzácsatolt újraindítási alappal kapcsolatban nem Magyarország vagy Lengyelország, hanem az Európai Parlament, az Európai Bizottság, valamint a német soros elnökség állított elő egy új helyzetet, tehát a megoldási javaslatoknak is tőlük kell jönniük.

Kovács Zoltán szerint a jogállamisági kritériumnak „semmi köze nincs a jogállamisághoz”, másról sem szól, mint egy politikai feltételrendszer érvényesítéséről.

Manfred Webernek, az Európai Néppárt frakcióvezetőjének szavaira reagálva Kovács azt mondta: Jourová, Reynders, Timmermans vagy Dalli uniós biztosok egyértelműen kipécézték maguknak Magyarországot és Lengyelországot az elmúlt években.

Az államtitkár rögeszméje szerint „egy szisztematikus terv végrehajtásáról van szó, amely nem pusztán az Európai Egyesült Államokban hívő vagy abban gondolkodó európai bürokraták terve.”

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek