Karácsony Gergely: Józanul tervezzük az idei karácsonyt! (+videó)

Videóban hallhatók a főpolgármester ünnepek előtti intelmei.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere Facebook-videót tett közzé, amelyben az ünnepek előtti időszak fegyelmezettségére hívja fel a budapestiek figyelmét. A politikus videójához fűzött bejegyzésében olvasható, hogy

{h}a felelősségteljesen járunk el, talán megakadályozhatjuk, hogy értelmetlen áldozatokat követeljen a szeretet ünnepe„.

A bejegyzésben azt is írta a a főpolgármester, hogy remélhetőleg ez lesz az utolsó olyan ünnep, amelyet a járvány időszakában kell megtartani.

A politikus szerint fontos a jelen időszakban az elesettek, a nélkülözők és a magányos emberek fokozott támogatása, ugyanis ők a koronavírus okozta válság nélkül is „bajban lennének„.

Karácsony szerint „minden budapesti arra vár„, hogy a járvány végre lecsengjen, és újra a szerettei körében tölthesse mindenki a hétköznapokat. A következő időszakban fontos, hogy mindenki felelősen járjon el annak érdekében, hogy az advent időszakában ne terjedjen túlzott mértékben a járvány.

Az elmúlt hetekben vannak „biztató jelek” a járvány terjedését illetően Budapesten, és ez a városlakók fegyelmezettségének köszönhető. A főpolgármester elmondta, hogy

bár a karácsonyi időszakban nagy a kísértés, most nem szabad alábbhagynia a fegyelmezettségnek, mert a felelőtlenség „szó szerint életveszélyes„.

Higgyék el, hogy szeretteiknek a legfontosabb ajándék, hogyha ezekben a nehéz hetekben is megőrzik az egészségüket, és vigyáznak mások egészségére is!” A főpolgármester arra kéri a budapestieket, hogy kerüljék azokat a helyzeteket, amelyekben a járvány könnyen terjed.

Karácsony azt javasolja mindenkinek, hogy minél előbb kezdjék meg az ajándékok vásárlását, és azt lehetőség szerint a kevésbé forgalmas időszakokban tegyék. A főpolgármester azt is kérte, hogy a járvánnyal járó gazdasági válság miatt bajba jutott vállalkozásokat és kisebb üzleteket keressék a vásárlók.

„Tudom, hogy az ünnepek közeledtével egyre nehezebb megfelelni ezeknek a szabályoknak, de ha kitartunk, akkor le fogjuk győzni a járványt, és akkor jövőre is lesz majd kivel közösen ünnepelni. (…) Továbbra is (…) vigyázzunk Budapestre!” — mondta a főpolgármester.

A teljes videó itt tekinthető meg:

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek