FRISS: A Fidesz egykori kampányfilmgyártóját nevezték ki az SZFE intézetvezetőjének

Bővül a gárda.

„A harmadik intézetvezető is megkezdte munkáját. Sára Balázs és Bodolay Géza után, akik a filmes és a színházi intézetet vezetik, Antal Zsolt kapta meg a megbízását, aki az Elméleti Intézet munkáját irányítja” – olvasható a Színház és Filmművészeti Egyetem honlapján, ahol egy rövid interjú is megjelent az újonnan kinevezett intézetvezetővel.

Ebben Antal elmondta, a korábbi tapasztalatait tekintve a közszolgálati kommunikáció és a tájékoztatás azok a területek, amelyekkel évtizedek óta szakmai, gyakorlati és elméleti, illetve tudományos oldalról egyaránt foglalkozott.

Az oldalon megjelent önéletrajzból viszont valamiért nem foglalták bele azt, hogy Antal annál a Happy End Reklámügynökségnél kezdte pályafutását, amely a Fidesz választási kampányfilmjeit is készítette, és amely később elnyerte az Országimázs Központ pályázatát is – vette észre a HVG.

Antal viszont ekkor már nem dolgozott a reklámügynökségnél, a nyertes kampány után ugyanis egy évig az első Orbán-kormány Miniszterelnöki Hivatalának volt kommunikációs tanácsadója.

Ezt követően 2000-2016 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció- és Média Intézetének oktatója volt, majd 2016-tól a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen oktatói, szakfelelősi, képzés- és oktatásfejlesztési és kutatási feladatokat végzett vezetői beosztásban. 2019-től az Államtudományi és Nemzetközi Kar Társadalmi kommunikáció tanszékének egyetemi docense.

2010-től hét éven át a fiatalok tehetséggondozását felkaroló Dél-alföldi Talentum Akadémia oktatási programvezetője. Jelenleg a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiumainak igazgatója és felelős szerkesztője. Számos publikáció és kiadvány szerzője, szerkesztője, főszerkesztője, televíziós produkciók felelős szerkesztője és producere – írja az SZFE honlapja.

Antal az interjúban azt is leszögezte, hogy számára a három legfontosabb tulajdonság, amit elvár egy oktatótól, illetve hallgatótól az a kiválóság, láthatóság és a szorgalom.

(SZFE/HVG nyomán)

(Kiemelt fotó: uni-nke.hu/Szilágyi Dénes)

Valódi Hírek