Nemzetbiztonsági ügy is lehet Szájer drogos orgiabotrányából

Stummer János viszont óva intett a spekulálástól.

Molnár Zsolt az MSZP pártigazgatója az ATV szerda reggeli műsorában beszélt arról, hogy szerinte nem véletlenül robbant ki most, a lengyel-magyar vétó idején Szájer József drogos orgiabotránya.

A párigazgató ugyanakkor hozzátette, az, hogy péntek éjjel a belga rendőrség lecsapott a Le Rebout nevű bárra – ahol Szájer mellett több diplomata is jelen volt – nem egy titkosszolgálati akció volt. A helyszín ugyanis Brüsszel forgalmas pontján fekszik, ezért szemet szúr, ha valaki – főleg a járványhelyzet és az ehhez kapcsolódó korlátozások idején – bulit szervez, így elképzelhető az is, hogy valaki tényleg feljelentést tett.

Molnár szerint viszont az sem kizárt, hogy a titkosszolgálatok valóban figyelték a helyet.

A politikus arról is beszélt, hogy az üggyel a magyar nemzetbiztonságnak és a hírszerzésnek is foglalkoznia kell. Hozzátette: a bizottság soron következő ülésén szó lesz arról is, hogy volt-e az ügynek előzménye, vagy a magyar szolgálatok észleltek-e bármilyen titkosszolgálati mozgást.

Molnár Zsolt úgy fogalmazott: ez az ügy „segített a bizonytalan szavazóknak”.

Habár nevet nem említett, de az MSZP-pártigazgató kijelentéseire reagált Stummer János, a Nemzetbiztonság jobbikos elnöke is. Stummer a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta, azzal a spekulációval, hogy Szájert a magyar vétó miatt „vadászta le” a német titkosszolgálat több probléma is van.

„Egyrészt eltereli a közfigyelmet a botrány valódi magváról, a politikusként kimondott szavak és a magánemberként viselt dolgok közötti égbekiáltó ellentmondásról” – írta az országgyűlési képviselő.

Hozzátette, mindenféle bizonyíték nélkül az az állítás is aggasztó, hogy „egy idegen ország titkosszolgálata a magyar belpolitika folyamatait alapvetően meghatározó módon, akár a soron következő választásra is hatással, közvetlenül avatkozik be a magyar belügyekbe. Nem információs offenzívával, nem diplomáciai elszigeteléssel, nem szervezeti emlékezetük közkinccsé tételével, hanem nettó karaktergyilkossággal”.

Stummer szerint ugyanakkor ez az elmélet kommunikációs menekülőutat is biztosíthat a Fidesz számára, hiszen így azt állíthatják, hogy „Szájert azért büntetik, mert

szembe mert szállni Brüsszellel, Soros Györggyel és a gonosz, bevándorláspárti EU-bürokratákkal.

Egy vert, magyarázhatatlan helyzetben kaptak most Orbánék előnyt, aminek segítségével akár ostromlott erődöt is építhetnek: „nem Szájert, hanem a magyar szuverenitást támadják, ráadásul már titkosszolgálati eszközökkel is.” Érdemes átböngészni a kormánysajtót, láthatóan már le is csaptak a lehetőségre” – vélekedett a Jobbik politikusa.

Stummer bejegyzését azzal zárta, „Szájer-ügyben mostanra 20. órája égetik a boszorkányt az ellenzéki térfélen. Sehol semmi, csak egymást túllicitálni akaró ordibálás és képtelen, minden bizonyítékot nélkülöző elméletek. Sehol egy gondolat, hogy milyen mértékű nemzetközi elszigetelődés eredménye lehet egy a brüsszeli politikai elitben hosszú ideje nyilvánvalóan köztudott dolog mostani nyilvánosságra kerülése, vagy hogy milyen viselkedésre számíthatnak a kényszerítő politikai erők ezek után Orbán Viktor részéről”.

Látom, egyesek azzal az elmélettel házalnak, hogy Szájert a német titkosszolgálat vadászta le, cserébe az uniós…

Posted by Stummer János on Tuesday, 1 December 2020

(kiemelt kép: Koszticsák Szilárd/MTI)

Valódi Hírek