Lengyel diplomaták is részt vettek a drogos orgián a nemzetközi sajtó szerint

Lengyel-magyar két jó barát.

Szinte minden európai lap érdeklődést mutatott Szájer József botránya iránt; a volt EP képviselő félmeztelenül az ereszcsatornán leereszkedve egy extasy tablettával a hátizsákjában menekült ugyanis egy, a kijárási korlátozások ellenére megtartott orgiáról.

Úgy tűnik azonban, hogy nem csak Szájer József az, akire rájár a rúd, ugyanis

a New York Times tudósítója szerint lengyel diplomaták is részt vettek a brüsszeli káoszba fulladt nemes esten.

A twitteren a szerző gúnyolódva jegyzi meg, hogy soha nem gondolta volna, hogy olyan pozícióba kerülhetnek a melegjogi aktivisták, hogy a kormánynak egy orgiát tudjanak a szemére vetni.

Egyes újságok visszafogottan fogalmaztak, mások felismerték a helyzetben rejlő komikumot.

A die Presse lélegzetelállítóan álszentnek nevezte Szájert egy hosszabb cikkben, mely azzal foglalkozik, hogy miért releváns az, hogy kivel és hogyan él szexuális életet a politikus, aki egy olyan párt tagja, amely az unió polgári jogaival szembe megy a szexuális önrendelkezés terén. Emellett az újság szerzője azt tartja a legfelháborítóbbnak, hogy egyes emberek úgy érzik, hogy a törvényen felül állnak,

Szájer ugyanis diplomáciai mentelmi jogával akart élni, amikor elfogták.

A Spiegel azt tartotta fontosnak kihangsúlyozni, hogy Szájer megpróbált elmenekülni a helyszínről, és német módra természetesnek veszi, hogy a politikus karrierje ezzel véget ér.

A francia Sputniknews valamelyest visszafogottan, Szájer „illegális bulijáról” ír, melyet szerintük csak a média nevez orgiának, azt azonban fontosnak tartották kiemelni, ezzel éreztetve, hogy a Fidesznek ez a botrány nagy érvágás, hogy a politikus azt nyilatkozta, hogy lemondásának semmi köze nincs a jogállamiságról szóló vitához.

A le Monde erősebb hangnemet ütött meg, és „kifogásokról” beszélnek, melyeket Szájer felhozott, illetve részletesen leírták a nyilvánvalóan mind a hatóságok, mind Szájer számára emlékezetes este történetét. Nem felejtették el megemlíteni, hogy

Szájer néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy „hosszas gondolkodás után” mondott le, most pedig újabb nyilatkozattal volt kénytelen előállni.

A the Sun cikkének címe „tettenérték a házas EP képviselőt, aki egy LMBTQ ellenes párt tagja, miközben egy húszfős orgiáról menekült”; a cikkben Szájert nemes egyszerűséggel „kanos magyarnak” nevezik és arról írnak, hogy a rendőrség egy „gang banget” szakított félbe.

A német Bild valamiért azt tartotta fontosnak kihangsúlyozni, hogy a buliban, melyen Szájer részt vett, csak férfiak tartózkodtak, és csodálkozva veszi tudomásul, hogy a politikus a fidesz tagja, amelyet „ultakonzervatívnak” neveznek.

 

Valódi Hírek