Most érkezett: Szájer után Deutsch Tamás is nagy bajba kerülhet

Kicsit sok ez így egy hétre.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában aláírásgyűjtésbe kezdtek Deutsch Tamás fideszes képviselő kizárásáért – írja a Népszava.

A lap egy erre vonatkozó, Manfred Weber frakcióvezetőnek címzett levelezésből megtudta: az aláírásgyűjtés egyik kezdeményezője Othmar Karas osztrák EP-képviselő.

Az indítványozók a levélben azt írják,

döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait.

Felidézik azt is, hogy Deutsch egy, a Magyar Nemzetnek és nemrég adott interjújában Weber egyik megjegyzését a Gestapo és az ÁVO érveléséhez hasonlította.

A német frakcióvezető ugyanis azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállamisági feltételektől, ha Magyarországon független az igazságszolgáltatás és szabad a média.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezői szerint az, hogy Deutsch a jogállamiság tiszteletben tartását a nácizmushoz és a kommunizmushoz hasonlítja, a frakció minden egyes tagját sérti. A 20. század Európája és napjaink uniója között ugyanis szerintük épp az a különbség, hogy a bíróságok függetlenek, a média pedig szabad.

Deutsch nyilatkozatait az aláírásgyűjtők sokkolónak és szégyenteljesnek nevezték, azt javasolták, hogy a magyar képviselő kizárásáról a politikai csoport december 9.-i ülésén szavazzanak a tagok.

Deutsch Tamás közben Facebook-oldalán reagált a hírre:

szerinte a kizárási kezdeményezés még viccnek is durva.

Bejegyzésében így fogalmaz: „Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust.”

A teljes bejegyzést itt tudod megnézni:

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek