Kínában már arról cikkeznek, hogy a vírus Olaszországból származik

Kiforgatták a német virológus szavait.

Alexander Kekulé német sztárvirológus állításait arra használta a kínai kormányzati sajtó, hogy alátámassza, hogy az új típusú koronavírus nem is Kínából származik. Most a virológus kifakadt a kínaiak ellen. Azt állítja, hogy vírus Kínából jött és ott is kell kutatni az eredetét.

A kínai sajtó úgy kapott bele Kekulé állításaiba, hogy azokat a ZDF német állami televízió műsorvezetője Markus Lanz interpretálta olyan módon, hogy a vírus Olaszországból indult útnak a világ minden tájára.

Kekulé azonban csak annyit állított, hogy ez eredetileg Kínából származó vírusnak egy olyan mutációja kering Európában, amely Olaszországban alakult ki: a vírus, amelyet most világszerte mindenhol megtalálunk, az, amely Észak-Olaszországban terjedt el. Tehát a világjárvány kezdetének startlövése ott dördült el” -mondta.

Kekulé ezek után Lanz műsorában kényszerült pontosítani, hogy valójában mi a helyzet. Ezek szerint már tavaly szeptemberben ténylegesen találtak Olaszországban olyan vérmintákat, amelyekben voltak antitestek a vírus ellen és decemberben Franciaországban is találtak az új típusú koronavírusra utaló jeleket. Ez azonban messze nem jelenti azt, amire a Kínaiak természetesen következtettek, miszerint nekik semmi közük a vírushoz.

„A vírus már régóta cirkulált, Hubei tartományban, legnagyobb valószínűség szerint Wuhantól délre.”

Innen a vírus egyedi esetekben már régóta elkezdett terjedni a világon, amíg a wuhani élőállatpiacon aztán kitört a világjárvány.

Kekulé azzal kapcsolatban is kifejezte felháborodását, ahogyan Kína kezelte a vírusra vonatkozó adatokat: „Csak arra tudom emlékeztetni önöket, hogy a kínaiak a mai napig nem engedték meg a Világ Egészségügyi Szervezetnek, hogy csoportot küldjenek, (Kínába) hogy megvizsgálhassák a vírus eredetének körülményeit.

(zdf.de)

Valódi Hírek