Karácsony Gergely: Nem kötünk szerződést Leisztinger offshore hátterű cégével

A kétes hátterű cég még kötbért is fizethet a BKV-nak.

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Budapesti Közlekedési Vállalat nem köt szerződést azzal az offshore hátterű céggel, amelynek egyik vezetője Leisztinger Tamás. A vállalkozó Tüttő Kata főpolgármester-helyettes korábbi élettársa.

Korábban az Mfor írt arról, hogy a BKV hat darab busz bérlésére kötött 342 millió forint értékben szerződést a CR Facilities nevű offshore hátterű konzorciummal, amely Leisztingerhez köthető. A főpolgármester az ügyben vizsgálatot rendelt el, amelynek során

megállapították, hogy nem történt törvénysértés, ugyanis a jogszabályoknak megfelelően a két ajánlat közül az olcsóbbikat hirdették nyertesnek.

Érdekesség, hogy az Orbán-kormány korábbi törvénymódosítása miatt nem zárhatók ki az offshore-gyanús vállalatok a közbeszerzési eljárásból.

Karácsony azonban most arra kérte a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő cégeket, hogy a kormány előírásával szemben ne szerződjenek olyanokkal, amelyeknél felmerül az offshore-háttér gyanúja.

A főpolgármester hozzátette, hogy „a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással”. Karácsony mindezek mellett azt is állítja, hogy „csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek” lehetnek tagjai a csapatának.

Nem tisztem megítélni, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszony milyen kapcsolatban áll gyermekei apjával. De azt

tudom, hogy sem ebben az ügyben, sem más ügyben soha nem képviselt és nem fog képviselni más érdeket, csakis a városét, a budapestiekét.

Ő az egyik legegyenesebb, legtisztességesebb, Budapest ügyeiért legelkötelezettebb ember, akit ismerek. Tűzbe teszem érte a kezem!” — jelentette ki Karácsony Gergely.

Valódi Hírek