Már 30 néppárti képviselő írta alá a Deutsch kizárását kezdeményező levelet

Ha egy üzlet beindul…

Ma délben kapta meg Manfred Weber frakcióvezető és Simon Busutil frakció-főtitkár azt az e-mailt, amelyben az Európai Néppárt 30 tagja kezdeményezi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kizárását a pártcsaládból. — írta meg a Népszava.

Az aláírók között vannak dán, finn, lengyel, luxemburgi, német, osztrák, szlovák képviselők is.

A levélben azt is kezdeményezik, hogy a szavazásra már december 9-én kerüljön sor. Mint arról mi is beszámoltunk, az aláírók leszögezik: döbbenettel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és támadásait.

Felidézik azt is, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését.

A Néppárt elnöke újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: ez a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt.

A fideszes politikus kizárásának kezdeményezői szerint a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállamisági feltételekhez való ragaszkodásukat a nácizmushoz és a kommunizmushoz hasonlítja a magyar képviselő.

Az aláírásgyűjtők sokkolónak és szégyenteljesnek nevezik Deutsch nyilatkozatait.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek