Betiltják a szőrme árusítását a budapesti vásárokon

Állatvédelmi okból.

A fővárosi önkormányzat vásárai szőrmementesek lesznek a Magyar Szőrmeellenes Liga kezdeményezésére – írták. Emlékeztettek, a hazai szőrmeipar betiltásának törvényi szintre emeléséért küzdő, 2017-ben alakult civil mozgalom petíciót indított, hogy 2020-tól a fővárosi szervezésű adventi és karácsonyi vásárok

szőrmementesek legyenek.

Az idei adventi vásárok elmaradnak, de a főpolgármester a veszélyhelyzet után a lehető leghamarabb a közgyűlés elé terjeszti, hogy a fővárosi önkormányzat a továbbiakban

ne adjon közterület-használati hozzájárulást

az állati eredetű szőrmetermékek árusításához; ide nem értve a háziasított állatok bőréből készített termékeket, azok szőrzettartalmától függetlenül – közölték.
Tájékoztattak arról is, hogy a vészhelyzet után benyújtható határozat előterjesztői Szabó Rebeka fővárosi állatvédelmi megbízott és Dorosz Dávid klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes voltak.

„A főváros vezetése elkötelezett

a társként és a természetben velünk élő állatok védelméért,

a természet megőrzéséért, mindazért, ami környezetünk élhetőbbé tételéhez, a biodiverzitás fenntartásához szükséges” – hangsúlyozták a közleményben.

(MTI)

Valódi Hírek