Orbán Viktor válaszolt Soros Györgynek: A krisztusi tanítás követése került veszélybe

Miniszterelnökünk levelét megírta.

„Ahogy a kormányok nem tárgyalhatnak terroristákkal, úgy miniszterelnökök sem vitatkozhatnak gazdasági bűnözőkkel.” — Orbán Viktor miniszterelnök így kezdi levelét, amelyet Soros György cikkére írt válaszul.

Most mégis erre kényszerül, teszi hozzá, mivel Soros György november 18-án a Project Syndicate nevű oldalon írt cikkében nyílt parancsokat osztott ki az Európai Unió vezetőinek. Arra utasítja őket, hogy keményen büntessék meg azokat a tagállamokat, amelyek nem akarnak migránsokat befogadni.

„Minden olyan kísérlet, amely Európát egy birodalom égisze alatt egységesíteni akarta, megbukott.” — írja a miniszterelnök. „Európa akkor lesz ismét naggyá, ha a nemzetei is újra naggyá lesznek, és ellenállnak mindenféle birodalmi törekvésnek.”

Orbán szerint a Soros-hálózat legfőbb szándéka megszüntetni Európa nemzeteit, a kontinenst pedig bevándorlókontinenssé akarja tenni. Éppen ezért a miniszterelnök azt mondja:

Az Európai Unióra a legnagyobb veszélyt Soros György jelenti.

„A network céljai nyilvánvalóak: a migráció felgyorsításával kevert etnikumú, multikulturális, nyílt társadalmakat létrehozni, a nemzeti döntéshozatalt lebontani és azt a globális elit kezébe adni.”

Orbán azt is kifejti a levelében, hogy Soros minden eddigi válság alatt a maga hasznát nézte, sosem az emberek érdekeit.

„A Soros György által irányított hálózat most már a nyílt beavatkozástól sem riad vissza. Minden korábbinál nagyobb nyomás alá akarja helyezni a nemzetállamokat. Egymás ellen hangolja az európai népeket.” — teszi hozzá.

Megtudjuk még a levélből, hogy Soros György a világ legkorruptabb embere, akit pedig nem tud megvásárolni, „azt a hálózat félelmetes fegyverével, a baloldali médiaháttérrel lejáratja, megalázza, megfélemlíti, tönkreteszi.”

Mindemellett az üzletember el akarja venni a népek szabad döntési jogát, ezt szolgálja a jogállamisági javaslat is, amely nem a jog uralmát, hanem az erősebb jogát ismeri el a miniszterelnök szerint.

„A különbségek nyilvánvalóak. Soros nyílt társadalmat (open society), mi pedig védett társadalmat (safe society) akarunk. Szerinte a demokrácia csak liberális, szerintünk keresztény is lehet. Szerinte a szabadság csak az önmegvalósítást szolgálhatja, szerintünk a szabadságot a krisztusi tanítás követésére, a haza szolgálatára és a családunk védelmére is lehet használni. A keresztény szabadság alapja: a döntés szabadsága. Ez került most veszélybe.”

„Azoknak a nyugati vezetőknek, akik egész életüket a megörökölt szabadság és a joguralom (rule of law) világában élték, most hallgatniuk kellene azokra, akik harcoltak a szabadságért, és személyes életük tapasztalata alapján tudnak különbséget tenni a joguralom (rule of law) és az önkény (rule of man) között. El kell fogadniuk, hogy mi a XXI. században sem adhatjuk föl a XX. század végén kivívott szabadságunkat.”

Sorait azzal zárja, hogy Brüsszel ugyan elesni látszik, de a nemzetállamok jó része még ellenáll. Európa nem hódolhat be a Soros-hálózatnak.

Orbán a Facebook-oldalán jelentette meg a levelet, mert azt szerinte cenzúrázta a Project Syndicate, amelyben Soros György cikke is megjelent:

 

Valódi Hírek