Babák Mihály megmagyarázta: szerinte megértették Szarvas lakói, amikor leprásokhoz hasonlította a koronás betegeket

Nem úgy értette.

Mi is megírtuk, hogy Babák Mihály, Szarvas polgármestere egy televíziós nyilatkozatban ezt találta mondani:

„Aztán hogyha kiderül, hogy valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást! Bocsássanak meg a kifejezésért…”

Mondatait általános médiafigyelem és hatalmas felháborodás követte, így több portálnak is eljuttatott egy nyilatkozatot, amelyben nem bocsánatot kér, hanem megmagyarázza:

“A vírusfertőzés életveszélyes és tragédiához vezet, mint volt ez már a történelemben sokszor. A házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. A házi karanténban való viselkedés, gondozás, különös, nem megszokott magatartást kíván meg mindenkitől. Soroltam is őket a beszélgetésben: szeretet, gondoskodás, figyelem, védőeszközök, fertőtlenítés, mosás, mosogatás stb.” – írta a fideszes politikus, hozzátéve: erre igyekezett felhívni a figyelmet, mert úgy véli, itt még hiányosságok vannak és „eredményesebbek lehetünk a védekezésben”.

Míg az Atv-nek e-mailt írt, az Indexnek ugyannak az e-mailnek a kinyomtatott és lefotózott változatát küldte el. Ebből az is kiderül, hogy a polgármester

elfogadja, hogy lehet más történelmi járványokra hivatkozni, példálózni, amelyek súlyos tragédiákkal jártak.

Szerinte Szarvas város lakói megértették, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme, és nagyon komolyan vették a veszélyt

Sorait így zárja:

„Véleményem szerint a védekezés eredményessége a város érdeke.”

(Atv/Index nyomán)

 

Valódi Hírek