Trump kirúgta a kiberbiztonsági igazgatóját, mert szerinte nem történt csalás az elnökválasztáson

Ezúttal Christopher Krebs volt a soros.

Donald Trump azonnali hatállyal elbocsátotta állásából Christopher Krebset, a CISA, a választások biztonságáért felelős infrastukturális és kiberbiztonsági ügynökség igazgatóját, adta hírül a Telex.

Krebs, nyilvánvalóan szembeszállt a még mindig választási csalással kampányoló Trumppal, és múlt héten azt mondta, hogy a 2020-as elnökválasztás volt „a legbiztonságosabb az amerikai történelemben”.

Trump ezt követően ismét a Twitteren osztotta meg véleményét Krebsről és a választásokról, és kifejtette, hogy milyen módon zajlott a választások törvénytelen manipulálása.

A Twitter ezúttal „vitatott” figyelmeztetéssel látta el Trump posztját, amelyben azt írta:

„Annyi bizonyos a 2020-as választásokkal kapcsolatban, hogy gyakorlatilag semmilyen módon nem tudtak belenyúlni idegen hatalmak. Ezt a sikert a Trump kormány a magáénak ismeri el. Sajnos azonban a radikális baloldal és mások ebben talán sikeresebbek voltak.”

Trump úgy vélte, Krebs tévesen nyilatkozott a választásokról, mert szerinte valójában

„hatalmas szabálytalanságok és csalások voltak,

beleértve, hogy halott emberek szavaztak, a választást megfigyelők nem jutottak be a szavazóhelységekbe és a szavazógépek sem működtek”.

Az elnök ezért azonnal elbocsátotta állásából a kiberbiztonság elnökét még úgy is, hogy valójában éppen Krebs ügynöksége az, amely a külföldről érkező esetleges beleavatkozásoktól megvédte a választások tisztaságát.

Krebs a kirúgását követően meglehetősen hideg fejjel reagált Trump kitörésére, és személyes Twitter-fiókján azt írta, hogy „megtiszteltetés volt szolgálni. Jól csináltuk. Védelem ma, biztoság holnap.”

(Telex/ Twitter/ Twitter nyomán)

(Kiemelt fotó: skynews.com)

Valódi Hírek