Palkovics László: Az SZFE autonómiája akkor változott volna, ha az alaptörvénybe is belenyúlunk

Így viszont az semmilyen módon nem változott.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében tartott meghallgatást az Országgyűlés Kulturális Bizottsága, ahol Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter elmondta, azzal, hogy az SZFE-t kuratóriumi vezetés alá helyezték, mindössze az volt a céljuk, hogy az egyetem az állam irányítása helyett szakmai vezetőség kezébe kerüljön – írja a Népszava.

Palkovics szerint a kuratórium élére olyan embereket választottak ki, akik a szakma csúcsát képviselik. Így szerinte az, ami az intézmény körül zajlik inkább szakmai, mintsem egyetemi vita.

Az egyetem autonómiája semmilyen módon nem változott.

Az egyetem autonómiáját akkor érintettük volna, ha az alaptörvényt változtatjuk” – vélekedett az innovációs miniszter a meghallgatáson.

Palkovics arról is beszélt, hogy szerinte nincs szükség arra, hogy az egyetem körül folyó vitába az ágazatért felelős miniszterként ő is beleszóljon, hiszen elmondása szerint éppen ebben az esetben „lenne elég nagy ribillió”.

A miniszter szerint a változó világ miatt a cégekhez hasonlóan az egyetemeknek is változniuk kell, mert a jelenlegi struktúrájuk már nem biztos, hogy megfelelő.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek