MSZP: A Fidesz nemet mondott a családok és a nyugdíjasok támogatására

Családbarát kormány, sokadik fejezet.

Úgy tűnik, hogy a fideszes képviselőknek nem számít a miniszterelnök bejelentése a korlátozásokról, ahogyan az sem, hogy tombol a járvány hazánkban, mivel mindezek ellenére is képesek megakadályozni, hogy a Népjóléti bizottság érdemi munkát végezzen – írja keddi közleményében az MSZP.

A párt szerint a fideszes képviselők álságos figyelemelterelő akcióval próbálnak meg elmenekülni a szembesítés elől, erre azonban nem lenne szükség, ha a jachtozás és az adriázás helyett a második hullámra való felkészülésre szánták volna az idejüket.

A kormánypárti képviselőket csak a politikai hangulatkeltés érdekelte, ezért még az érdemi javaslatokat is levették a napirendről. Ezzel a szégyenteljes lépéssel pedig ismét csak ártottak, mivel nemet mondtak az ingyenes tesztelés biztosítására, valamint a nyugdíjasok és a családok fokozott támogatására.

Az MSZP és a Párbeszéd véget vetett volna annak a felháborító fideszes gyakorlatnak, amely a tesztelések költségeit áthárítja az emberekre. A jelenlegi helyzetben ugyanis elfogadhatatlan, hogy a szűrés csak szűk körben érhető el térítésmentesen, ezért a javaslatunk minden magyar állampolgárnak biztosította volna az ingyenes tesztelést

– írja az MSZP.

Az ügy előzménye, hogy a Fidesz-KDNP Korózs Lajos távozását követelte a népjóléti bizottság éléről a Németh Athina főszereplésével készült kamuvideó miatt.

Valódi Hírek