Varga Judit durván kampányol a jogállamiság ellen: „Magyarország nem köt kompromisszumokat”

Az igazságügyi miniszter nem érti, mi a baj azzal, ha minden hatalom a kormány kezében van.

Mint írtuk, múlt hét csütörtökön megszületett a jogállamisággal kapcsolatos megállapodás a tagországok és az Európai Parlament között. Ennek értelmében csak olyan ország kaphatna uniós támogatást, amely megfelel a jogállamiság kitételének.

A Fidesz természetesen végig tiltakozott a rendelkezés ellen. Varga Judit, igazságügyi miniszter hétfő reggeli Facebook-bejegyzésében azt is elmondta, miért.

A miniszter bejegyzésében leszögezte, „Magyarország soha nem Európa ellen, hanem éppen Európáért és gyermekeink, unokáink európai jövőjéért küzdött és küzd.”

A miniszter szerint a 2004-es uniós csatlakozással az ország a „keresztény, humanista” Európai Unióra szavazott, nem pedig a „föderalista, globalizmusra építő Európai Egyesült Államokra”.

Hangsúlyozta, a csatlakozással nem adtuk fel a

„nemzeti szuverenitásunk”

azon részét, amely meghatározza, kikkel akarunk együtt élni, és azt sem fogadtuk el, hogy Brüsszel mondja meg, „mit tartunk családnak, mit hívunk házasságnak és kik és milyen feltételekkel fogadhatnak Magyarországon örökbe gyermekeket.”

Szerinte a migrációs válság idején az ország szolidáris volt a többi tagállammal és a bevándorlókkal szemben is,

még határvédő kerítést is építettünk.

Varga azt írta: „Nem mi kritizáljuk azokat a tagállamokat, ahol nincs Alkotmánybíróság, vagy a kormány közvetlenül irányítja az ügyészséget, vagy ahol a politikai szereplők nevezik ki a bírákat, hanem fordítva. Nem mi kértük számon a jogállamiságot azon tagállamokon, ahol az utóbbi időkben folyamatosak a keresztények elleni brutális támadások és egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita atrocitások, hanem ők rajtunk.”

Bejegyzése végén kifejtette, hogy Brüsszel zsarolja Magyarországot azzal, hogy jogállamisághoz köti a kifizetéseket, hiszen az uniós támogatások nem könyöradományok, hanem az országot jogosan megillető kifizetések, amelyekért az ország rengeteg lemondást is vállalt, arról nem is beszélve, hogy

„Magyarország is jelentős összegekkel járul hozzá az Unió közös költségvetéséhez.”

Szerinte, aki „ismeri a magyar történelmet, az pontosan tudja, hogy amikor gyermekeink és unokáink jövőjéről van szó, akkor a magyar emberek és Magyarország nem köt kompromisszumot, jelentsen ez

akár szabadságharcot, akár csak egy egyszerű vétót.”

Tisztázzunk néhány dolgot az uniós költségvetésről szóló végső döntéshez közeledve Magyarország és az Unió viszonya…

Közzétette: Varga Judit2020. november 15., vasárnap

(Varga Judit Facbook oldala nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2020/11/16/portfolio-orbanek-ma-delutan-megvetozzak-az-unios-koltsegvetest

Valódi Hírek