Döbbenet: Március óta küzd a fertőzés szövődményeivel a 17. magyar koronavírusos, 11 napig volt lélegeztetőgépen

A 41 éves Tamás kálváriája hónapok óta tart, jelenleg is táppénzen van.

A fiatal gépészmérnököt március 12-én mentővel szállították Nyíregyházáról Budapestre, mert elkapta a koronavírust és állapota romlani kezdett. Tamás, a Bors cikke szerint a 17. olyan beteg, aki igazoltan elkapta Magyarországon a vírust. Őt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelték.

Folyamatosan fulladtam, állandó oxigénmaszk közben levert a víz, szédültem

– nyilatkozta a gépészmérnök férfi.

„Az altatás időszakából csak arra emlékszem, hogy rettenetes rémálmaim voltak. Minden álmom annyira realisztikus volt, hogy egyszer kitéptem magamból a csöveket. Az orvosok azt mondták a családomnak, nem fogom túlélni” – mesélte.

Tamás 11 napig volt lélegeztetőgépen, majd ébresztést követően pár napra újra lélegeztetni kellett. Elmondása szerint egy hét kellett ahhoz, hogy kitisztuljon a tudata.

„Nagyon hálás vagyok az ápolóknak és az orvosoknak, amiért türelmesek voltak hozzám az intenzív osztályon. Elsősorban nekik köszönhetem az életem” – mondta a férfi, akit végül hat héttel kórházba szállítása után, április 24-én en­gedtek ki a kórházból.

A rehabilitáció alatt sokat javult az állapota, de még mindig nem érzi magát százszázalékosnak, hosszú ideig még az ülésben is elfáradt.

Most is táppénzen van, de alig várja, hogy újra dolgozzon.

„Sajnos szövődmények is felléptek. Szívnagyobbodásom lett, több apró helyen valószínűleg hegesedett a tüdőm, és mélyvénás trombózis alakult ki a lábamban, nem beszélve a gyakori fejfájásról, szédülésről és a terhelésre fellépő légszomjról– sorolta a nehézségeket.

A lap újságírója megjegyezte, hogy több mint fél év telt el kórházi ápolása óta, de Tamás az interjú közben is csúnyán köhögött.

(Bors nyomán)

 

Valódi Hírek