Nem jutott nekik hely az intenzív osztályon, meghalt hat koronavírusos beteg Temesváron

Dráma a szomszédban.

A koronavírus megjelenése óta a járvány legnagyobb rémének számít, hogy annyi ember szorul majd kórházi ellátásra, hogy egyes betegeknek nem jut kapacitás.

Ez következett be most a romániai Temesváron: a Victor Babeş járványkórház orvosa arról beszélt, hogy vasárnapról hétfőre virradóra

hat idős beteg halt meg,

mert nem volt hely az intenzív osztályon, így nem tudták őket lélegeztetőgépre kapcsolni – írja a Főtér.ro romániai magyar nyelvű portál.

Virgil Musta, a Victor Babeş járványkórház orvosa múlt héten is beszélt már arról, hogy a temesvári kórház teljesen megtelt, hétfőn pedig azt mondta, hogy nagyon nehéz helyzetben vannak, az intenzíven ugyanis már napok óta nincs hely.

Azokat a koronavírusos betegeket, akiknek súlyosbodik az állapota, nem is tudják már lélegeztetőgépre kapcsolni, ezért oxigénnel látják el őket, ez azonban sok esetben már nem elég.

Az orvos szerint elsősorban idős, krónikus betegségben szenvedő páciensek esetében fordul elő, hogy súlyos állapotba kerülnek.

Ráadásul némely beteg állapota annyira gyorsan rosszabbodik, hogy nincs idő más városba átszállítani.

Mint mondta: a krónikus betegségben szenvedők megmentése egyre nehezebbé válik, pedig ha lenne hely, őket is életben lehetne tartani, ahogy az tavasszal számtalanszor sikerült is.

Mivel most nincs helyük, elég nehéz helyzetben vannak, és bár keddtől egy másik kórházban is megnyitnak majd összesen hetven intenzív helyet a koronavírusos betegek előtt, ha azok a helyek is betelnek, nem tudja, mit fognak csinálni.

Temes megyében hétfőn 14 halottról és 253 új fertőzöttről számoltak be a járvánnyal összefüggésben, országszerte pedig 1093 koronavírusos beteget ápolnak intenzív terápián, ami azt jelenti, hogy a szabad helyek közel 90 százaléka betelt.

(Főtér.ro / telex.hu)

Valódi Hírek