Bicskanyitogató: A Fidesz-KDNP gyakorlatilag megszünteti az Egyenlő Bánásmód Hatóságot, mondja a DK-s képviselő

Az éj leple alatt, ahogy szokták.

Sebián-Petrovszki László DK-s képviselő osztott meg egy élővideót azzal a törvénytervezettel kapcsolatban, amit a Fidesz-KDNP kedden délelőtt megszavazott az Igazságügyi Bizottságban, és amely gyakorlatilag ellehetetleníti az Egyenlő Bánásmód Hatóságot.

Tegnap estig nem tudtak a képviselők arról a törvényjavaslatról, amelyet éjjel nyújtottak be, és a Fidesz-KDNP képviselői már meg is szavazták:

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot beolvasztják az ombudsmanhoz, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy megszüntetik.

Ez volt az a hatóság, amelyhez akkor lehetett fordulni, ha bármelyik magyar állampolgárt bármilyen hátrányos megkülönböztetés ért. Akár nőként, akár romaként, akár LMBTQ-ként tapasztalt valaki ilyesmit, bátran fordulhatott az EBH-hoz. A hatóság ilyen esetekben, amennyiben a bejelentett eset bizonyítást nyert, akár büntetést is kiszabhatott.

A Fidesz-KDNP többség az ellenzék tiltakozása ellenére szavazta meg a törvényjavaslatot, amelynek hatályba lépése után az EBH gyakorlatilag jelenlegi formájában megszűnik működni.

A fékek és ellensúlyok rendszerének egyik utolsó bástyája szűnik meg így a képviselő szerint.

Az ombudsman alá besorolva ugyanis az EBH nem fogja tudni ellátni azt a feladatot, amelyet eddig ellátott. Arról a hatóságról van szó, amely megbüntette például azt a munkaadót, amely bizonyos állást kizárólag nők számára hirdetett meg, de volt olyan eset is, amelyben a Magyar Postát marasztalta el a hatóság egy kistelepülésen, mert az öt éven át nem épített rámpát egy kerekesszékes állampolgár számára.

A képviselő külön kitért arra, hogy a fenti hatóságot egy

suttyomban, kedd éjjel beadott törvényjavaslat szünteti meg.

A Fidesz tehát megint arra használja a járványidőszakot, hogy a járvánnyal nem is összefüggő dolgokban nekik kedvező, azonnali döntéseket hozzon.

A teljes videót itt találod:

Valódi Hírek