Kásler Miklós akár nyilvánosság előtt is beoltatná magát az orosz vakcinával

A miniszter szerint „szabad országban élünk, mindenki eldöntheti, mi az előnyös a számára.”

Lukács László György a Jobbik képviselője a parlamenti azonnali kérdések órájában a védekezésről és a koronavírus elleni vakcináról kérdezte Kásler Miklóst.

Lukács szerint a kormány által berendelt oltóanyagoknak áttekinthetetlen a klinikai és a tesztelési fázisa, így arra is kíváncsi volt, az EMMI minisztere orvosként vajon beoltatja e magát az ígéretek szerint rövidesen Magyarországra érkező orosz vakcinából?

“Magyarország az oltásokban világhatalom, nincs egyetlen egy ország sem, ahol 13 féle vakcina van, tehát

a tapasztalatunk megfelelő.”

– jelentette ki a miniszter.

Ezért az oltóanyagokat a magyar egészségügyi hatóságok a legapróbb részletekig ellenőrizni fogják és csak akkor látnak neki a tömeges oltásnak, ha a vakcinák valamennyi nemzetközi és magyarországi egészségügyi előírásnak megfelelnek.

A miniszter bízik az oltóanyagban és „természetesen” kész arra, hogy

akár nyilvánosság előtt is beoltassa magát,

hiszen „csak olyan vakcinát engedélyeznek, ami garantáltan hatásos és garantáltan veszélytelen” – jelentette ki, hozzátéve, mindez nem rezsim kérdése, az orosz és a nyugati vakcinák egyforma eséllyel indulnak az itthoni teszteken.

Kásler Miklós azt is hangsúlyozta, noha ő maga mindenképpen beoltatja magát és ezt javasolja képviselőtársának is, az oltás mégsem lesz kötelező: “szabad országban élünk, mindenki eldöntheti, mi az előnyös a számára” – zárta válaszát az EMMI minisztere.

Mint arról mi is hírt adtunk, hétfőn a Pfizer bejelentette, hogy 90%-os hatékonyságú koronavírus-vakcinát fejlesztettek ki.

(atv.hu nyomán)

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)

Valódi Hírek