Szolgálólány-ruhába öltözött fiatalok tiltakoztak az abortusz betiltása ellen a Parlament előtt (+videó)

„Elég volt, hogy középkori szemléletű férfiak mondják meg, mi a jó nekünk!” – üzenték a Kövér-Orbán-brigádnak.

A DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület (DEL) A szolgálólány meséjéből ismert ruhában tiltakozott az Orbán-kormány keresztény-konzervatívnak hazudott politikája ellen, melyben folyamatosan azt hangoztatják, hogy mi egy nő kötelessége, hogyan kell viselkednie egy asszonynak, és hogy tele kell szülni hol a Kárpát-medencét, hol már az egész világot.

Hegyesi Edina, a DEL elnökségi tagja a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet: az szóba sem kerül, hogy mit szeretnének a nők, mi a véleményük vagy hogyan képzelik el a jövőjüket.

„A magyar kormány nemrégiben csatlakozott egy olyan nemzetközi, abortuszellenes nyilatkozathoz, melynek aláírói között olyan demokrácia-ellenes, az emberi, női jogokat semmibe vevő országok vannak, mint Szaúd-Arábia, Líbia vagy Fehéroroszország.

Orbánék egy lépésre kerültek attól, hogy betiltsák az abortuszt, azért, mert a mi testünkön keresztül akarják leuralni a világot”

– fogalmazott a DK ifjúsági szervezetének tagja.

A DEL tagjai tiltakoznak az ellen, hogy Orbánék ilyen mértékben uralkodjanak a nők felett és a testüket birtokba véve helyettük döntsenek.

„Nem vagyunk hajlandóak a Fidesz-kormány rabszolgasorban tartott béranyáiként létezni. Jogunkban áll a saját életünket a saját elképzelésünk szerint élni, és harcolni is fogunk ezért a jogunkért.

Európai jogállamban szeretnénk élni, nem Gileádban, és főleg nem úgy, hogy begyöpösödött, középkori szemléletű férfiak mondják meg, mi a jó nekünk”

– hangsúlyozta a DEL elnökségi tagja.


.

Valódi Hírek