Pánik: Akkora a baj, hogy már nyolc általánossal keresnek műtőssegédet egy pesti kórházban

Mekkora mázli, hogy Kásler szerint viszont minden rendben.

Álláshirdetés jelent meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház facebook-oldalán, vette észre Bencsik János független képviselő.

A hirdetés szerint ugyan biztosítanak ingyenes egészségügyi továbbképzést azoknak, akiket felvesznek, de

az állások betöltéséhez nem jelöltek meg feltételként semmilyen kórházi tapasztalatot.

Műtőssegédeket és betegszállítókat is keres a kórház, a hirdetésben a szakképzettség azonban csak „előny”-ként szerepel, és ezen állások betöltéséhez is elég a nyolc általános.

Bencsik feltesz néhány kérdést a posztjában, többek közt azt, hogy vajon ki fogja vállalni a felelősséget a beláthatatlan egészségügyi következményekért.

„A magyar kormánynak fél éve volt felkészülni a második hullámra, és ez idő alatt annyit sikerült elérni, hogy aranyáron vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet, amelyeknek az üzembe helyezésére sincs elég személyzet, és már most nem győzik tovább ajándékozni őket. Az orvosoknak sikerült úgy fizetést emelni, hogy háromnegyedük kizártnak tartja, hogy ilyen feltételekkel aláírja a szerződését. Az egészségügyi szakdolgozók ennek már csak a töredékét kapják, a szociális munkások pedig konkrétan semmit.” – írja.

„Szerencsére”, teszi még hozzá Bencsik, a vadászati világkiállításra jutott 50 milliárd forint, Mészáros Lőrinc mátrai erőművére sem sajnált a kormány 75 milliárdot, a hajdúnánási motoGP pálya elengedhetetlen megvalósulása is meg lett támogatva 65 milliárddal, és még sorolhatnánk.

„Ezúton is kifejezem hálámat és köszönetemet minden magyar honfitársamnak, egészségügyön innen és túl, akik ilyen áldatlan állapotok között is helytállnak, és egyszerre küzdenek nemcsak a vírussal, de az értelmetlen, életidegen és betarthatatlan szabályokkal is. Számomra Önök Magyarország legbátrabb emberei.” – zárja posztját a képviselő.

Eközben folyamatosan érkeznek a fideszes közlemények arról, hogy minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve.

A teljes posztot itt tudod megnézni:

(via index.hu)

 

Valódi Hírek