Kimondta a bíróság: Hazudott az Origo, nem Gyurcsány áll az SZFE-s tüntetések mögött

Nahát!

Minden idők egyik legszürreálisabb sajtóperét nyerte meg első fokon a Demokratikus Koalíció elnöke az Origo ellen – írja csütörtöki közleményében az ellenzéki párt.

Az Origo ugyanis korábban a Színművészeti Egyetem ügyével kapcsolatban azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Alföldi Róbert “titkos tárgyalásokat” folytattak, ők lázították a színművészetis hallgatókat, és ők állnak az SZFE-s tüntetések mögött is.

A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint az Oriognak most helyreigazítást kell közzétennie, valamint azt is közölniük kell, hogy hazudtak Gyurcsány Ferencről és az általuk emlegetett titkos találkozó meg sem történt.

A Demokratikus Koalíció szerint sok mindent elárul a jelenlegi rezsimről, hogy a kormányszócsőként funkcionáló híroldalak ilyen nevetséges állításokkal próbálják felkelteni az olvasók figyelmét.

Világméretű összeesküvéseket egyébként a rettegő diktátorok szoktak vizionálni, de így legalább világosan látszik, hogy mennyire komolyan vehetőek ezek a propagandalapok, amik Orbánék hazugságait gyártják és terjesztik – zárul a DK közleménye.

(dkp.hu nyomán / címlapkép: 444.hu)