Durvul a helyzet az SZFE-n: Szarka leállította a hallgatók ösztöndíjait és szociális támogatásait

Az új kancellár elzárta a pénzcsapot, a legrászorulóbb diákok sem kapják meg a nekik járó pénzeket.

Nem kapnak sem ösztöndíjat, sem szociális támogatást az SZFE hallgatói. – tudta meg a hvg.hu az egyik hallgatótól.

Legkésőbb október végéig kellett volna a hallgatók számlájára a szociális juttatások és az ösztöndíjak összegeinek megérkezni. Ez a mai napig sem történt meg, mivel az utalások elindításának engedélye Szarka Gábor aláírásához van kötve.

Az ösztöndíjat más egyetemekhez hasonlóan tanulmányi eredményhez kötik, a szociális támogatást pedig rászorultsági alapon kapják a hallgatók.

„Vagyis azoktól vonják meg a támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá”

nyilatkozta Szurdi Panni, az egyetem egyik hallgatója.

A két támogatás összege szeptemberre és októberre vetítve néhány hallgató esetében a 70-80 ezer forintot is elérheti. A leginkább rászorulók számára ezeket az összegeket

adományokból előlegzik meg az egyetemi hallgatók.

A Nyugati Fény közben megtudta, hogy az oktatók, bár óráikat bizonyítottan megtartották, októberi bérüket a mai napig nem kapták meg. A külsős oktatók leadott számláit szeptember 30 előtt az intézetvezetők írták alá, az utalást pedig a kancellár hagyta jóvá.

Miután az intézetvezetők és a szenátus is távoztak október 1-jével, így jelenleg nincs senki az intézményben, aki a számlákat aláírni jogosult lenne.

Mindeközben kancellári utasításra bezárták a filmes hallgatók egyik legfontosabb külsős oktatási helyszínét, a Róna utcai stúdiót.

Valódi Hírek