BKK: Szeptember óta a maximumon közlekednek a járatok, nem tudunk tovább sűríteni

A miniszterelnök kérésére sűríteni kellene a menetrendet, a vállalat kapacitásai azonban végesek.

Orbán Viktor miniszterelnök tegnap esti Facebook-bejelentkezésében a járványügyi intézkedések szigorításáról tartott beszámolót. Ebben többek között járatsűrítésre kötelezte a tömegközlekedési szolgáltatókat.

A BKK szerdán reggel közleményben reagált Orbán intézkedésére. Ebben azt írják:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szeptember óta a lehető legnagyobb kapacitással közlekedteti járatait annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány által elvárható távolságtartást minél hatékonyabban biztosítsa utasainak”.

A közlekedési vállalat állítása szerint a legújabb járványügyi szabályozásokról

csak a sajtóból értesült.

A közleményben a budapesti tömegközlekedési cég kifejezte, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a BKK tavasz óta mindent megtesz annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés hatékonyan megvalósuljon. A Budapesti Közlekedési Központ szerint „intézkedések sokaságával és jelentős anyagi hozzájárulással” segítették és segítik a továbbiakban is az utasokat.

Hozzátették, a cég alkalmazottai folyamatosan figyelik a forgalmat, és ahol szükséges és lehetséges, tovább sűrítik a járatokat. A BKK közölte, hogy a metrófelújítás november 7-én kezdődő szakaszában

100 autóbuszt és 10 villamost biztosít többletkapacitásként.

A közlekedési társaság megjegyezte, hogy a főváros és a BKK kiemelt célja a tömegközlekedési járműállomány modern, nagy kapacitású járművekkel történő bővítése. A főváros és a kormány közti vitára reflektálva jelezték, hogy örömmel fogadnák, ha a kormány támogatását adná a járműállomány megújításához.

(via MTI)

 

Valódi Hírek