Rétvári Bencét is megfertőzte a koronavírus

Az államtitkár egészségi állapota kielégítő.

Koronavírussal fertőződött meg Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a közelmúltban – írta meg szerdán este a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, az államtitkár

egészségi állapota kielégítő.

A tünetek közül egyedül a levertség jelentkezett nála és a pozitív koronavírus-teszt óta otthon dolgozik, lábadozik.

Az Index azt írja, a politikus budapesti házán meg is jelent a karantént jelző hatósági felirat, amely szerint a házban járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik. Megkeresésükre azonban Rétvári sajtószóvivője először azt mondta, hogy emailben tegyék fel kérdéseiket, ezekre viszont később sem adott választ.

Az államtitkár egyébként szerda délelőtt még a Pest megyei Letkésről jelentkezett be a Facebook-oldalán, ahol arról számolt be, hogy a kormány 1,3 millió forintos támogatást biztosított a szociális tűzifa vásárlására a helyieknek. Ahogy éppen tegnap írt arról is, hogy Magyarország sikeresen védekezik a koronavírus-járvány hullámaival szemben, amit az államtitkár szerint az éves halálozási adatok is jól bizonyítanak.

Múlt hét elején Varga Judit igazságügyi miniszterről derült ki, hogy elkapta a koronavírust és enyhe légúti tünetei vannak.

Tegnap pedig annak a Vidnyásznky Attilának, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének is pozitív lett a koronavírustesztje, aki kedden még személyesen egyeztetett Orbán Viktorral. Az viszont egyelőre nem derült ki, hogy a kormányfőnél is szükség lett volna a teszt elvégzésére.

(Magyar Nemzet/Index nyomán)