Dúró Dóra elfogadhatatlannak tartja, hogy a Facebook törölte a Mi Hazánk oldalát

Kormányzati fellépést sürgetett a digitális cenzúra ellen.

Kedden este törölte a Mi Hazánk Mozgalom oldalát a Facebook, miután a párt megsértette a platform közösségi elveit. A párt elnökhelyettese, Dúró Dóra ezért a szerdai sajtótájékoztatóján kormányzati fellépést követelt a digitális cenzúra ellen – írja az MTI.

Dúró szerint a tiltás annál is inkább elfogadhatatlan, mert a Facebook egy bejegyzett, törvényesen működő párt oldalát tiltotta le egy bejelentett, az október 23-i rendezvényüket hirdető plakát miatt – mondta.

Megjegyezte, jellemző, hogy a tiltás éppen akkor történt, amikor országszerte megnőtt a párt iránti érdeklődés, és szeptemberhez képest

101 százalékkal

emelkedett az oldal kedvelőinek száma.

Az elnökhelyettes szerint a jogállamiságot szisztematikusan semmibe vevő cenzúra

világszerte tiltja a jobboldali, keresztény tartalmakat.

Nem lehet véleményt nyilvánítani a Facebookon a Mi Hazánk olyan, markáns programpontjait érintő témákról, mint a cigányság népességrobbanása, a szegregáció, a „cigánybűnözés”, a szibériai bérrabtartás, a halálbüntetés, az LMBTQ-propaganda tiltása, a genderlobbi vagy a fehérellenes rasszizmus” – sorolta Dúró.

Kijelentette: ebben a helyzetben a magyar jogszabályoknak kell gátat vetniük „a Facebook balliberális véleménydiktatúrájának”, és a kormány nem halogathatja tovább a szembeszállást a multinacionális techcégek túlhatalmával.

(MTI)

Valódi Hírek