Rogánék 1,5 milliárd forintért árvereznek el egy siófoki hotelt (+fotó)

Szabad a gazda.

Az elmúlt egy hónap során két kempingjét egy-egy milliárd forintért bocsátotta licitre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART).

November 11-től pedig egy hónapon át ismét licitálhatnak az érdeklődők a cég tulajdonában álló siófoki Hotel Mólóra.

A pályázati kiírás alapján a szálloda kikiáltási ára

1,56 milliárd forint

– írja a Népszava.

Mint írják, a szálloda két helyrajzi számon található: az egyik ingatlanon áll a háromszintes, liftes, 37 kétágyas szobával, 130 fős étteremmel, panoráma terasszal, étteremmel, konyhával, bárral rendelkező épület. A másik pedig a hotel saját strandja wellness-lehetőséggel, gyerekmedencével.

fotó: Népszava

A hotel új tulajdonosa viszont csak öt év múlva, 2025-ben örülhet igazán a vásárlásnak, addig ugyanis a jelenlegi bérlő érvényes szerződéssel rendelkezik.

A Bahart tulajdonosai korábban a part menti önkormányzatok voltak. Tavaly viszont a Rogán Antal irányította állami hivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség lett a cég többségi tulajdonosa, így az önkormányzatoknak már nincs érdemi beleszólása a cég működésébe.

Az átvétel után nem sokkal a Bahart be is jelentette, hogy átszervezi a működést: több kikötőt bezárnak vagy bérbe adnak, illetve egyes értékes területeket privatizálnak – írja a Telex.

(Népszava/Telex nyomán)

Valódi Hírek