Friss: Horvát Lili fődíjat kapott a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon

Gratulálunk!

Horvát Lili, a Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film rendezője kapta a legjobb új rendezőnek járó Arany-Hugó-díjat a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A díjat odaítélő zsűri indoklása szerint a film egyebek között

a magával ragadó, lebilincselő szerelmi történetéért

érdemelte ki az elismerést. A szerelemi történetben a rendező két idegsebész agyának, lelkének rejtelmein keresztül a szerelem, a megszállottság és az őrület között húzódó vékony határvonalakat vizsgálja.

Az indoklásban még kiemelték Stork Natasa „elragadó” játékát. Horvát Lili rendező a pénteki díjátadón pedig azt mondta, reméli, hogy a chicagói fesztivál rangos díja segíti majd a filmet abban, hogy megtalálja útját az amerikai közönséghez – írja az MTI.

A Nemzeti Filmintézet 354 millió forintos támogatásával készült filmet korábban már a velencei és torontói filmfesztiválon is bemutatták. Október elején a főszereplő Stork a törökországi 57. Antalyai Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat.

Horvát Lili, a Színház- és Filmművészeti Egyetem egykori hallgatója, 2015-ben a Szerdai gyerek című többszörös díjnyertes alkotásával mutatkozott be a magyar filmes porondon.

Második, Felkészülés a meghatározatlan ideig tartó együttlétre című nagyjátékfilmjét a szeptember 24-i premier óta már több mint 15 ezren látták a hazai mozikban.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre fesztiválkörútja Ázsia nagy presztízsű nemzetközi filmes rendezvényén, a puszani fesztiválon folytatódik, majd Thesszalonikiben, Denverben és Valladolidban is látható lesz.

A film előzetesét itt nézheti meg:

(MTI/telex/port.hu nyomán)

Valódi Hírek