Várva várt öröm: a pécsiek is új stadiont kapnak!

A kormány csukott szemmel is tudja, mire vágynak az emberek!

Hoppál Péter, Pécs fideszes parlamenti képviselője a közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt:

újabb stadionnal gyarapodik Magyarország.

A képviselő szerint a Dárdai Labdarúgó Akadémia és a PMFC új stadionja fog megépülni.

Friss hír! Döntött a kormány: Megépül a PMFC új stadionja és befejezik a Dárdai Labdarúgó Akadémia építését is! Hajrá, Pécs! 🔴⚫

Közzétette: Dr. Hoppál Péter – 2020. október 22., csütörtök

Hargitai János kormánypárti május óta lobbizott a miniszterelnöknél, hogy megvalósulhasson a pécsiek legfőbb (?) vágya. A stadionépítés iránti igényt Hargitai azzal támasztotta alá, hogy

mindössze egy stadion van a városban.

Orbán Viktor a futball nagy rajongójaként teljes megértéssel viseltetett a kérés iránt, és már júliusban írásban támogatta a projekt megvalósulását. Orbán levelében kifejezte, hogy „a pécsi labdarúgás tisztelőjeként” kiemelten fontosnak tartja a futballinfrastruktúra fejlesztését a városban.

A miniszterelnök egyetlen feltétele az volt, hogy a pécsi futballcsapat bejusson az NB II-be. Mivel ez megtörtént, elhárult az egyetlen akadály a fejlesztések megvalósulása elől.

A pécsi sportélet aranykorát éli: jól példázza ezt, hogy a kormány az elmúlt években összesen több mint 7,6 milliárd forintnyi összeg jutott sportcsarnokok létesítésére, illetve fejlesztésére. Ez most több milliárdos stadionfejlesztésekkel egészülhet ki.

(Forrás: Hoppál Péter/Facebook)

(Kép forrása: Orbán Viktor/Facebook)

 

Valódi Hírek