Gyurcsány: Életem legnagyobb politikai élménye a most kilenc éves Demokratikus Koalíció

Történelmet csinálnak.

Kilenc éve alakult meg a Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc hosszú Facebook-bejegyzésben köszöntötte a pártját.

„Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit mi gondolunk. Mára kétségeim csökkentek. A Demokratikus Koalíció mára a magyar ellenzék legnagyobb pártja. Ezt soha senki nem gondolta volna korábban rólunk. De megcsináltátok. Köszönöm nektek. Nem kicsit” – írja a pártelnök, akinek soha nem voltak kétségei, hogy

pártjával jól képviselik a hazánkat.

„Csináljunk egy erős, egymásra is vigyázó csapatot, figyelj az ambíciókra, szolgáld és vezesd egyszerre a csapatodat, minden vitát vegyél komolyan és ne erővel oldd meg. Ez a legnehezebb. A politikai része könnyebb. Ne menj cikk-cakkban. Tarts ki stratégiád mellett. Merj álmodni, tudj tervezni, cselekedni.” – teszi hozzá.

Szerinte a politika iszonyatos munka is, nem csak öröm. „Technológia, hivatal a háttérben, lassan felépített, kitűnő, sokszor láthatatlan segítőtársak. Egyik-másikuk fontosabb, mint egynémely politikus. Vigyázni kell rájuk” – teszi hozzá.

„Ilyen pártot csináltunk. Nagyon egészséges a közepe, aztán persze vannak gondok is. De ez így természetes. De szép szóval tereljük a vitákat, megvédünk mindenkit, aki nem lop, vagy nem sérti az emberi méltóság mindenen túli követelményét. A többi vita feloldható. Hogy hiszünk egy európai Magyarországban? Ezt tudják rólunk. Igazunk van? Szerintünk igen. De mindenkinek tudni kell, Magyarország jövőjét nem egyik vagy másik párt fogja eldönteni, hanem a történelemmel találkozó nép. Szerintem mi látjuk a találkozás pillanatát. És azért dolgozunk, hogy a randevú minél előbb megtörténjen. Életem legnagyobb politikai élménye a most kilenc éves Demokratikus Koalíció. Köszönöm nektek. Történelmet csináltok. Legyetek büszkék rá. Én végtelenül büszke vagyok rátok” – írja a DK elnöke.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Soha nem volt kétségem, hogy jól képviseljük hazánkat. Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit…

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. október 22., csütörtök

 

Valódi Hírek