Kirúgták a gyöngyösi kórházból a vírusszkeptikus orvost, akitől korábban az Orvosi Kamara is elhatárolódott

Dr. Pócs annak az Egyesületnek a vezető tagja, amelyhez Gődény György is tartozik.

Koronvírus-tagadó kijelentései miatt elbocsátották a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból dr. Pócs Alfréd, ortopéd szakorvost, akitől szeptemberben Magyar Orvosi Kamara (MOK) is elhatárolódott – tudta meg a 24.hu.

A lap értesüléseit dr. Pócs is megerősítette, és elmondta, október 6-án a kórház igazgatója 25 év után azzal az indokkal küldte el, hogy Covid-ellenes. Jelenleg egyhónapos felmondási idejét tölti Gyöngyösön, de a salgótarjáni és az ózdi kórházban továbbra is dolgozik. Hozzátette azt is, ő nem tagadja a koronavírus-fertőzést, ellenben úgy látja, hogy emiatt

hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek.

Pócs amellett, hogy a MOK Heves megyei elnöke, tavaly az Egri Városvédők Egyesületének színeiben öt százalékot kapott az egri polgármesteri választáson, így bekerült a közgyűlésbe és jelenleg is önkormányzati képviselő.

Az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként az elmúlt időszakban többször hangoztatta vírusszkeptikus nézeteit Egy Youtube-on is közzétett videóban ellenezte a maszkviselést, de felszólalt az 5G hálózat ellen is mondván, az 5G-s tornyoknak rossz élettani hatásai vannak.

A Magyar Orvosi Kamara szeptemberi közleményében – amelyben többek közt Gődény Györgyöt is elítélte a koronavírussal kapcsolatos tudománytalan kijelentései miatt – dr. Pócs Alfrédról azt írta, elhatárolódik „a harcos 5G elleni aktivista, valamint az »Orvosok a tisztánlátásért« Egyesület vezető tagja által a COVID-19 pandémia kapcsán tett kijelentésektől, azok igen jelentős részét tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak tartja„.

(24.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Fehér Zóna/Youtube)

Valódi Hírek