A DK nem szavazza meg Polt Péter csicskáját Kúria-elnöknek, európai tiltakozást szerveznek (+videó)

Nem vesznek részt a színjátékban.

A Demokratikus Koalíció nem vesz részt a Kúria elnökéről szóló hétfői szavazáson – közölte Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

“Varga Zsolt Andrást a Fidesz úgy teheti a Kúria elnökévé, hogy egyrészt soha életében nem volt bíró, ennél fogva soha, egyetlen ügyben sem bíráskodhatott, másrészt összesen 10 évig ő volt a legfőbb ügyész helyettese.

Az Orbán-kormány tehát Európában teljesen példátlan módon, minden jogállami elvet, és a hatalmi ágak szétválasztásának elvét is megsértve egy fideszes ügyészt akar a legfőbb bírói hatalom birtokosaként látni.”

– foglalta össze Sebián-Petrovszki, hangsúlyozva: ez a jogállam maradványainak a szándékos megcsúfolása; ez olyan, mintha Mészáros Lőrincre bíznák a korrupcióellenes harcot.

A politikus közölte: a DK nem vesz részt abban a színjátékban, hogy a Fidesz a Parlamenttel szentesítse Varga Zsolt András kinevezést, és az Európai Bizottsághoz fordulnak a vérlázító ügyben.

“A DK szerint Polt Péter jobbkezének semmi keresnivalója nincs semmilyen bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében. A DK minden lehetséges nemzetközi fórumon meg fogja támadni, ha egy fideszes ügyész lesz a legfőbb bíró Magyarországon.

Ilyet dél-amerikai banánköztársaságokban lehet csinálni, Oroszországban és Türkmenisztánban lehet csinálni, de Európában nem lehet.”

– jelentette ki a képviselő.

Sebián-Petrovszki László arra is kitért, hogy csak a kisebbik probléma Varga Zsolt Andrással, hogy soha életében nem volt bíró. Úgy fogalmazott, a fő probléma vele sokkal inkább az, hogy ezer szállal kötődik Polt Péterhez és a Fideszhez.

Videó:

Elutasítjuk, hogy Polt Péter jobbkeze legyen a Kúria elnöke!

Elutasítjuk, hogy Polt Péter jobbkeze legyen a Kúria elnöke!Vérlázító, hogy a Fidesz a Parlamenttel szentesíti Varga Zsolt András kinevezését a Kúria elnökeként. Mi, európai magyarok nem veszünk részt a mai szavazáson, Orbán pártkatonájának semmi keresnivalója bíróságon, nemhogy a Kúria elnöki székében!Oszd meg Sebián-Petrovszki László online sajtótájékoztatóját! 🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. október 19., hétfő

.

Kapcsolódó cikkünk:

A bírók 13-1 arányban leszavazták Polt Péter jobbkezének Kúria-elnökké választását

.

Valódi Hírek