Trump beperli a Twittert, mert az nem engedte, hogy hazugságot terjesszen a riválisáról

A vesztét érzi az USA elnöke?

Továbbra sem nyugszanak a kedélyek a republikánus párt és a közösségi média óriáscégei között.

Donald Trump kampányfőnökei csütörtökön arról panaszkodtak, hogy a Twitter rövid időre ugyan, de felfüggesztette a fiókjukat.

Az ügy azon robbant ki, hogy Trump valótlanságokat állított ellenfeléről, Joe Bidenről és annak fiáról, Hunter Bidenről.

A Twitter-fiókot arra hivatkozva függesztették fel az illetékesek, hogy „(a republikánus kampány dolgozói) megszegték a személyes információk posztolására vonatkozó szabályokat.”

Az említett tweetben azt állították Bidenről, hogy

„hazug” és „évek óta lehúzza az országot”,

de szerepelt benne egy olyan, a New York Post által publikált cikkel kapcsolatos videó is, melyben nem alátámasztható vádakkal illeték a Biden-házaspárt.

A Twitter és a Facebook megpróbálta megakadályozni az említett cikk terjedését, arra hivatkozva, hogy orosz politikai erők állnak a Bident ellehetetleníteni szándékozó írás mögött.

A cikkben azt állítják a New York Post szerzői, hogy Biden 2015-ben személyesen találkozott az ukrán Burisma Holdig egy képviselőjével; ennek a vállalatnak az igazgatótanácsában volt posztja 2019-ig fiának, Hunter Bidennek.

A republikánusok három órával a tiltás után már folyatni tudták a kampányt, és újra posztolták a kifogásolt tartalmakat.

Trump így nyilatkozott az ügyről: „Ennek az egésznek a vége egy hatalmas per lesz.”

(politico.eu)

Valódi Hírek