Kitartanak a diákok, marad a blokád az SZFE-n – Vastaps fogadta a bejelentést (+videó)

Szarkáék megpróbálták kiüríteni az épületet, a diákok nem hagyták.

Az SZFE Vas utcai épülete előtt tartottak villámgyors sajtótájékoztatót az egyetemfoglalók péntek este 6-kor, miután Szarka Gábor (a kormány által frissen kinevezett kancellár) elrendelte az Egyetem épületeinek kiürítését.

A színművészetis diákok és velük szimpatizálók nagy számban gyűltek össze a Vas utcában.

A diákok visszautasították a kancellár ultimátumát, és kijelentették, hogy nem kérnek a Szarka Gábor által bejelentett előrehozott őszi szünetből, így arra az eredetileg tervezett időpontban, október 22. és 28. között kerül majd sor.

A hallgatók közölték azt is: ellenállnak az épület kiürítésére vonatkozó kancellári utasításnak, amire vastaps volt a reakció a jelenlévők részéről.

A kinevezett rektorhelyetteseket az SZFE hallgatósága továbbra sem ismeri el legitimnek, éppen ezért bármilyen általuk kiadott utasítást sem tekintenek jogszerűnek.

Az ITM legutóbbi ajánlása alapján a jelenléti oktatást szükséges az egyetemeknek alkalmaznia – hangzott el, így ennek nyomán a kancellár járványügyre történt hivatkozását is visszautasították.

Eközben az épületben az üzemeltetés munkatársai megpróbálták kiüríteni a kollégiumi szobákat, legalábbis felszólították arra az ott lakó hallgatókat, hogy a rendelet értelmében hagyják el az épületet. A kollégisták ezt megtagadták.

FRISSÍTÉS 19:06: Az egyetemfoglalók bejelentették, hogy nem csak megvédték az egyetemet a kiürítéstől, hanem visszafoglalták a tegnap tőlük elzárt Ódry-színpadot is.

Élő videónkat a helyszínről itt találod:

Élőben az SZFE elől!

Közzétette: Nyugati Fény – 2020. október 16., péntek

.

 

Valódi Hírek