Elkaszálják TikTok-ot Amerikában, lőttek a vicces videóknak

Leketyeg az app ideje: tikk-takk.

Az USA kormánya továbbra is kemény maradna a TikTok nevű kínai videóapplikációval szemben, mellyel kapcsolatban az a kifogásuk, hogy az amerikai állampolgárok személyes adatait gyűjti.

Steven Mnuchin, pénzügyminiszter szerdán a Fox Business tévéműsorában úgy nyilatkozott a terveikről: „Az elnök megállapította, hogy csak két lehetséges eredmény létezik:

Vagy amerikai cég lesz (a TikTok), vagy bezárják.”

Néhány héttel ezelőtt abban egyeztek meg a felek, hogy a TikTok nemzetközi vállalata az USA-ban, új cégként, Egyesült Államokbeli székhellyel fogja folytatni tevékenységét.

Ebbe az üzletbe beszállt volna az Oracle szoftvervállalat, valamint az óriásszupermarket-hálózat, a Walmart is. Problémaként merült fel azonban, hogy az eddigi kínai tulajdonos, a Bytedance, vagy az amerikai befektetők kapják-e a globális TikTok üzlet többségi tulajdonát.

Az amerikaiak szerették volna megakadályozni, hogy az app egyáltalán letölthető legyen, de ezt egy washingtoni bíró megakadályozta.

A TikTok talán akkor vált Magyarországon is közismertté, amikor tavaly előkerült az egyik borkais „modell” TikTok-videója, amelyben elhangzott az azóta szállóigévé vált mondás:

„A ló néz, a csikó lát,…”


.
(zdf.de)

 

Valódi Hírek