Bűnösnek érzi magát a járványtagadó férfi, akinek két rokona is belehalt a koronavírusba

Családi tragédiába torkollt az ostobaság.

Tony Green hónapokig egy, a média által felfújt álhírnek, egyszerű influenzának tartotta a koronavírus-fertőzést. Emiatt sokáig kigúnyolta azokat is, akik betartották a szabályokat vagy maszkot hordtak.

A 46 éves texasi férfinek júniusra már annyira elege lett a korlátozó intézkedésekből, a karanténból és abból, hogy hónapok óta nem láthatta rokonait, hogy úgy döntött, összehoz egy családi összejövetelt – olvasható a Washington Postban.

Forrás: CNN/Youtube

Tony Green / fotó: CNN

A hétvégi családi összejövetelen szüleivel és élettársa szüleivel végül hatan gyűltek össze, és közösen megegyeztek arról is, hogy a maszkviselést és a biztonságos távolságtartást hanyagolják.

A koronavírus tünetei néhány napon belül mindenkinél jelentkeztek. Elmondása szerint a fertőzés első szakaszában még jól érezte magát, csak enyhe tünetei voltak. A betegség azonban nagyon gyorsan nagyon komolyra fordult:

megtámadta az idegrendszerét, nem jutott levegőhöz, szédült és magas láza is volt.

Végül kórházba is került.

Bűntudatot, zavart és szégyent éreztem. Azt gondoltam: rendben, talán most megfizettem a hibámért. De egyre rosszabb lett a helyzet

– írta a férfi, aki hozzátette: a családi találkozó végül 14 ember megfertőződését okozta.

Az 52 éves apósa, akit az egyik legjobb barátjaként jellemzett, hat hetet töltött lélegeztetőgépen, mielőtt életét veszítette, akárcsak az apósa édesanyja is, aki szintén nem élte túl a betegséget. A férfi temetésén mindössze tízen lehettek ott, Green azonban nem került fel a résztvevők listájára.

Tony Green a CNN-nek adott interjújában elmondta, habár nem tudják, ki hozta be a családba a fertőzést, ő mégis felelősnek és bűnösnek érzi magát a történtek miatt, hiszen ő volt az, aki ragaszkodott az összejövetelhez.

Úgy érzem magam, mint egy részeg sofőr, miután megölte a családját.

Hány ember betegedett volna meg, ha nem találkozunk azon a hétvégén? Egy vagy talán kettő? A gyász hullámokban érkezik, a bűntudat viszont megmarad” – mondta a férfi.

Green beszélt arról is, hogy a korábbi elnökválasztáson még Donald Trumpra szavazott, az elnök járványkezelését viszont kudarcnak tartja, és úgy érzi, ha Trump nem bagatellizálja el a járványt, talán ő is komolyabban vette volna.

(24.hu/CNN/Washington Post nyomán)

Valódi Hírek