Emelik a tétet: Krumpli után már laptopokat osztogatnak Borsodban (+fotók)

Csúcsra pörög a kampány.

Október 11-én, azaz most vasárnap tartják az időközi választást a borsodi 6-os számú választókörzetben, ahol névleg eldől a Fidesz-KDNP parlamenti kétharmadának sorsa.

Azért csak névleg, mert a gyakorlatban a Jobbikból kilépett 4 mihazánkos képviselő bármikor örömmel biztosítja a kétharmadot Orbánnak a parlamentben bármilyen demokráciatipró intézkedéshez.

Ezzel együtt is, a hétvégi időközi választást annyira fontosnak ítélte meg a hatalom, hogy a múlt heti krumpliosztás után most az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs látogatott Szerencsre, ahol ünepélyes keretek között átadott egy laptopot a Szerencsi Középiskolai Kollégiumnak.

Hogy ne hagyjon kétséget az akció kampányjellege felől, a politikus

„Hajrá, Zsófi”

feliratú maszkban adta át az ajándékot.

fotó: MTI

Mutatjuk közelebbről is:

A rendezvényen megjelent maga Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje is, aki kijelentette:

„a magyar oktatás a járvány ellenére fantasztikusan, gördülékenyen teljesít, az online oktatásra azonban szükség van, a digitalizációs fejlesztések ezt a célt is szolgálják”.

fotó: MTI

A laptopot egyébként az ITM digitális összefogás programja keretében adták át, aminek lényege, hogy vállalkozások, nonprofit szervezetek felajánlásokat tehetnek, és így rászorulók számítógépes eszközökhöz, laptopokhoz, tabletekhez juthatnak.

A felajánlásokból a tankerületnek 32 laptop jut, Solymár Károly Balázs a kollégiumban egy laptopot adott át.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek