Kiderült: A szupergazdagok csak tovább gazdagodtak a járvány ideje alatt

A vírus nem szociális alapon támad, a járvány hátszelén is lehetett tovább gazdagodni.

Mindenekelőtt a tech- és egészségügyi szektorban tevékenykedők tettek szert még nagyobb vagyonra a járvány hatására. Egy kutatás szerint a az ultragazdagok vagyona világszerte újabb rekordott döntött a világjárvány kitörése óta – írja a Spiegel.

A legtöbb embert a járvány pénzügyi szempontból rosszul érintette, viszont ez nem igaz a szupergazdagok csoportjára.

A több mint 2000 dollármilliárdos összvagyona június végéig, miután a részvénypiac a járvány kezdetén tapasztalt visszaesést kiheverte, elérte a kereken

10,2 billiárd dolláros

rekodrértéket.

A kutatást, melynek eredménye nem igazán meglepő, a PWC tanácsadó vállalat és a Svájci USB bank közösen végezte el. Az eredmények azt mutatják, hogy az olyan györsan növekvő ágazatokban tevékenykedők mint a technológia és az egészségügy a járvány haszonélvezői.

Ez a hatalmas vagyon a felmérés szerint 2189 ember között oszlik meg és az összeg, összehasonlítási alapként, átszámolva meghaladja az Európa legnagyobb gazdaságaként számontartott Németország gazdasági teljesítményének kétszeresét.

A kutatásban a szupergazdagok készpénztartalékait, ingatlanjait, luxusjavait, csakúgy, mint részvényeit és vállalati vagyonát vették figyelembe, az adósságaikat és követeléseiket pedig levonták.

(Spiegel)

Valódi Hírek