Orbánék 40 milliárd helyett 160 milliárd „szolidaritási adót” követelnek az önkormányzatoktól, a DK törvényjavaslatot nyújt be

Bosszú a tavaly őszi választási eredményekért.

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a szolidaritási adót igazítsák az önkormányzatok koronavírus-járvány miatt lecsökkent bevételeihez.

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján ismertette: a jövő évi költségvetésben a kormány az idei 40 milliárd forintos szolidaritási hozzájárulás helyett már 160 milliárd forinttal tervez.

A politikus elmondta, hogy a járvány idején a kormány minden terhet és felelősséget az önkormányzatokra hárított, egy fillér segítséget nem adott a védekezés miatt megszaporodott feladatok ellátásához. Hangsúlyozta, hogy a kormány még a gépjárműadóból befolyó bevételeket is elvette a településektől.

Ráczné Földi Judit emlékeztetett, hogy a települési önkormányzatok voltak azok, akik civil segítőkkel összefogva beszerezték a rászoruló családoknak a digitális oktatáshoz szükséges eszközöket, és mindent megtettek, hogy enyhítsék a bajt.

“Nem őket kell még külön büntetni és megsarcolni, és egyenesen nevetséges, hogy az a kormány emeli a szolidaritási adót, amelyiknek maga a szolidaritás szó sem jelent semmit.

Mi, európai magyarok úgy látjuk, a valódi szolidaritás az lenne, ha figyelembe vennék a települések megváltozott helyzetét és a durván lecsökkent bevételeket.”

– tette hozzá.


.

Valódi Hírek