Hadházy dokumentumokkal igazolja: Orbánék tízszeres áron vehették a kínai maszkgyártó gépet

210 millió forintot fizettünk egy 21 milliós masináért.

„Újabb infó Orbán kínai csodamasinájáról: az Alibaba.com oldalon 5 perc internetes kereséssél tized áron 210 millió helyett 21 millióért vehette volna meg a kormány a maszkokat gyártó gépsort (amivel persze jól át is vertek a kínaiak, mert az ígért havi 2,8 millió maszk helyett max 450 ezret sikerül kipréselni belőle).”

– írja vasárnapi posztjában Hadházy Ákos független képviselő.

Emlékezetes: ez az a gép, amely egy április elején közzétett miniszterelnöki propagandavideó révén lett ismert. Orbán ekkor a sátoraljaújhelyi börtönbe látogatott, hogy megnézze az ott üzembe állított, Kínából vásárolt automata maszkvarró gépet.

A filmben az hangzott el, hogy az ott bemutatott gép egy hónap alatt 2,8 millió maszkot képes előállítani.

Időközben kiderült, hogy a kormány 600 ezer euróért, vagyis durván 210 millió forintért vette a sátoraljaújhelyi gépet. Hadházy azonban azt állítja:

  • Ilyen gépet jelenleg nagyjából a 600 ezer eurós ár tizedéért, 60 ezer körül lehet kapni a kínai az Alibaba webáruházban.
  • De a kérdéses gép tavaszi megvásárlásának idején is nagyjából ennyiért – mármint a kormány által fizetetthez képest durván tizedáron – lehetett automata maszkvarró géphez jutni.

Hadházy idézi egy magyar üzletember levelét is, aki leírja, hogy április 24-én Kínából 63 ezer dolláros, vagyis nem egészen húszmillió forintos árajánlatot kapott egy percenként 100 maszkot – vagyis havonta több, mint 4 milliót – gyártani képes ilyen gépre.

Hadházy teljes posztját itt találod:

Újabb infó Orbán kínai csodamasináról: az Alibaba.com oldalon (!!!) 5 perc internetes kereséssél tized áron (!!) 210…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2020. október 4., vasárnap

.

Kapcsolódó cikkünk:

Orbán Viktor börtönben volt, de végül kiengedték (+videó)

.

Valódi Hírek