Percek alatt durva személyeskedésbe fordította Varga Judit a Donáth Annával való vitáját (+videó)

A fideszes műsorvezető kezéből teljesen kicsúszott a moderáció.

Kedden este 19:00 órától élőben vitatkozott Varga Judit igazságügyi miniszter és Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Tranzit Garázsviták nevű rendezvénysorozat keretében.

A vitaest feszültségét és aktualitását növelte, hogy azt egy nappal a Fidesz-kormányra terhelő bizottsági jelentés nyilvánosságra kerülése előtt tartották, amely miatt Orbánék már napok óta elképesztő erővel bombázzák Věra Jourová értékekért és átláthatóságért felelős uniós biztost.

A vita moderálását a fideszes propagandacsatorna, a HírTV műsorvezetőjére, Földi-Kovács Andreára bízták.

Az udvarias hangnemben induló eseményen Donáth és Varga rövid időn belül egymás szavába vágva, emelt hangon kezdtek el egymással vitázni, a helyzetet pedig Földi-Kovács láthatóan nem akarta kezelni.

A téma alapvetően az uniós források jogállamisági feltételekhez való kötése volt, ám a beszélgetés elég hamar kicsúszott az udvariaskodó keretek közül, amikor Varga Judit kijelentette, hogy attól a párttól rossz néven veszi a jogállamisággal kapcsolatos kioktatást, amely szövetségre lép egy olyan emberrel, akinek a nevéhez 2006-ban számos, konkrét jogállami visszaélés kötődik.

Donáthnak arra a kijelentésére, hogy a Momentum a 2010 előtti rendszerhez sem szeretne visszatérni 2022 után, hanem meghaladni szeretné 2006-ot, azzal reagált, hogy ez egy annyira mély seb a magyar nemzeten, hogy ők – mármint a kormány – nem tudnak ezen túllépni.

A személyeskedésben innentől kezdve nem volt megállás, Varga szerint a Momentum „bűnben fogant” párt, mivel a NOlimpia kampánnyal magyarok millióinak az álmait tették tönkre, valamint csakis külföldről behozott divatokkal kampányolnak, miközben az ország valós gazdasági és társadalmi érdekeit figyelmen kívül hagyják.

Itt a teljes videó, lényegében tekerj bele bárhol, és képet kapsz a vita hangulatáról:


.

(Mérce.hu nyomán)

Valódi Hírek